Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forward värvar rutinerad mittfältare

Han har meriter från superettan, har varit proffs i Turkiet och provtränade i fjol med ÖSK. Nu blir mittfältaren Mattias Bulun BK Forwards första nyförvärv den här säsongen.

Mattias Bulun, som bor i Örebro, har de två senaste säsongerna pendlat till Västerås där han har spelat för Syrianska Kerburan i division 1 norra, i samma division som Forward. Men i fjol åkte Syrianska Kerburan ur serien och kommer den här säsongen att spela i division 2. Det har fått Bulun, som fyller 30 i juli, att leta ny klubb.

Han har tränat med Forward sedan i januari och på torsdagen blev övergången klar. Efter ett antal kontraktsförläningar med nyckelspelare blir Bulun därmed Forwards första nyförvärv den här säsongen under nye tränaren Magnus Kihlberg.

– Bulun är en spelskicklig mittfältare med fin touch på bollen. Han har meriter från spel i superettan med Assyriska, Ljungskile och Qviding, säger Forwards informationsansvarige Fredrik "Honken" Holmquist.

"Honken" bjuder också på ett citat av Bulun själv:

– BK Forward känns helt rätt. Har ett bra 2012 bakom sig och har både spännande tränare och spelare.

Bulun spelade i superettan med Assyriska (2006), Ljungskile (2007) och Qviding (2008-2009). 2009 tillhörde han även turkiska andradivisionslaget Orduspor.

2010 var han i Gunnilse i division 2, och de två senaste säsongerna har han alltså tillhört Syrianska Kerburan.

Inför fjolårets säsong provtränade Bulun en vecka med ÖSK, dock utan att få kontrakt.

Forward skulle ha gjort säsongens första träningsmatch nu på lördag mot Sylvia. Men Norrköpingslaget tackade nej till matchen på torsdagen. I stället väntar möte med Karlslund på Karlslund arena 12.15.

– Detta innebär att tränaren Magnus Kihlberg gör sin första match som ansvarig för Forward mot sin moderklubb Karlslunds IF. Lite kuriosa, säger Fredrik "Honken" Holmquist.