Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3 000 bortafans till ÖSK-premiär

Hemmapremiär och publikfest.
Då hoppas ÖSK:s tränare Sixten Boström på högljudda hemmafans.
– Det finns många syrianer i Örebro och den här matchen kan bli som en bortamatch, säger han.

Annons

Inget regn, men sol och elva grader – och en publiksiffra som kan hamna runt 10 000 åskådare i premiären. Förutsättningarna är perfekta inför fredagens match.

Även för gästande Syrianska som på torsdagen meddelade att minst 3 000 personer kommer att följa laget i den historiska bortapremiären.

"Historisk match"– Vi har tilldelats 1 600 biljetter från ÖSK, som varit väldigt tillmötesgående. Dessutom bor det många bröder och systrar i Örebro och vi räknar med att bli minst 2 500–3 000 supportrar som hejar fram vårt lag. Den här matchen är historisk, vår första bortamatch i allsvenskan, säger Robert Buyukkilic, som är ordförande för supporterklubben Gefe fans.

– Just nu är det fyra bussar klara och sex minibussar. Sedan är det klart att många Syrianska-supporters kommer att åka bilar från Södertälje och Stockholm. Örebro ligger nära geografiskt.

”Inte orolig”

Sixten Boström är tränare i ÖSK:

– Det blir säkert riktigt bra tryck på läktaren och en match som kan kännas lite som en bortamatch. Men jag är inte orolig. Jag tror att Örebropubliken kommer att sluta upp på ett bra vis, säger han.

– Syrianska är ett lag med många spelare med individuella kvaliteter. Ger vi dem tid och rum blir det en jobbig match. Defensivt ska vi spela som senast men nu få i gång det offensiva spelet, säger Örebros tränare.

Anttonen borta igen

I Örebros backlinje saknas fortfarande skadade Patrik Anttonen.

– Vi tränar på fredagsförmiddagen och efter det tar jag ut laget. Per Johansson tränar i alla fall igen och är på väg tillbaka.

Mer läsning

Annons