Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

9 000-vallen sprängd inför derbyt

ÖSK har nått 9 000-vallen i sålda biljetter till måndagens derby mot Degerfors.
– Den slås nog samtidigt som du publicerar den här artikeln, säger medlemsansvarige Erik Wärlegård vid 11.30-tiden på fredagen.

Annons

NA har tidigare berättat om det massiva biljettrycket till måndagens derby i superettan mellan ÖSK och Degerfors på Behrn arena. När NA pratade med Erik Wärlegård på fredagen var han övertygad om att biljettförsäljningen kommer att fortsätta stiga under helgen och fram till avspark.

– Jag kom just in på kontoret och såg att vi nu är uppe i 8 940 biljetter. Då vet jag att det vid sidan om det hört av sig en del ungdomslag som vill komma och titta, så när du publicerar den här artikeln så slås nog 9 000-vallen, säger Wärlegård.

I siffran är alla abonnemang inräknade.

"Krävs att alla tar sig dit"

– Så det krävs verkligen att alla tar sig i kragen och verkligen kommer till arenan också. Så vi får en sådan fin publiksiffra som vi siktar på, över 10 000 åskådare. Håller vädret sig fint så tror jag att vi kommer kunna komma upp i det. Det är i alla fall min känsla nu, säger han.  

I augusti 2006 såg 9 049 åskådare det senaste derbyt lagen emellan.

– Publiksiffran som gäller för fullt på Behrn arena numera är 12 674. Med en del ombyggnationer och Uefa-krav kommer den att vara nere på cirka 11 500 till 2014, förtydligar Wärlegård.

Så får du biljett– Den siffran kommer vi också att slå. Jag uppmanar alla som fortfarande inte har biljett att satsa på förköp via webbiljett.se. En och en halv timme, halv sex, före avspark kommer vi att öppna biljettluckorna på Behrn arena på måndag och jag tror säkert att det kommer finnas biljetter kvar att köpa då också, säger Wärlegård.

ÖSK:s kontor kommer att ha extraöppet under lördagen med anledning av trycket på biljetter.

Mer läsning

Annons