Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Alltid mycket känslor"

Spelar målsprutan Andreas Haddad på sprutor igen – det är frågan inför kvällens allsvenska möte i Norrköping.
Svaret är att magkänslan avgör.

Annons

– Läget är detsamma som inför Gais-matchen, konstaterar ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Haddad spelade en timme mot Gais. Sannolikt gör han det också i kväll, om inte smärtorna från det magbråck han har blir för svåra.

ÖSK och Haddad har ännu inte tagit något beslut om eventuell operation efter matchen mot Norrköping.

– Jag vet inte hur det blir, inget beslut är taget ännu, säger Sixten Boström.

Seger gav andrumAndreas Haddads betydelse för ÖSK är lätt att peka ut. Med den målfarlige centern på planen har ÖSK vunnit fyra matcher, utan har det blivit fyra förluster.

Även om det är fakta som inte är hela sanningen, så säger det ändå en hel del.

– Det var skönt att vinna senast. Det ger lite andrum. Nu gäller det att vi rider på vågen och kommer upp med en ny bra insats, säger rutinerade vänsterbacken Samuel Wowoah, som ser fram emot det närmaste ett derby ÖSK kommer i allsvenskan.

– Det är alltid speciella matcher mot Norrköping, mycket känslor och mycket folk på läktarna, säger ”Sammy”.

Wowoah är absolut inte nöjd med det som varit, men heller inte särskilt förvånad.

– Vi har ett antal nya spelare, och det tar tid att lära känna varandra ordentligt. Man brukar säga att sex månader är den tid som krävs för att komma in i en ny omgivning. Med tanke på det tycker jag att spelare som Valdet Rama och Paulinho gjort ett bra jobb. Och vi vet att det kommer att bli bättre. Vi har en grym potential anfallsmässigt, säger han.

Frustrerande att inte få bättre utdelning?– Jo, det är klart. Men som jag sa så måste vi ha tålamod. Nu skiljer trots våra resultat bara sju poäng till Helsingborg i toppen. Det kunde ha varit mycket värre.

ÖSK åker till Norrköping utan tre avstängda spelare. Patrik Anttonen tar Patrik Haginges plats som högerback, det är tämligen givet.

Lika självklart spelar Fredrik Nordback och Nordin Gerzic på mittfältet. Där är frågan vem som blir tredje länk med Magnus Kihlberg och Alejandro Bedoya avstängda.

– Det finns flera alternativ, säger Sixten Boström, och räknar upp Erik Nilsson, Per Johansson, Tommy Wirtanen och Emil Berger som kandidater.

Avslöjar ingetMest troligt kanske någon av de förstnämnda, även om Erik Nilsson inte ens fanns med på bänken mot Gais.

– Ja, fast Wirtanen har också spelat en hel del på mittfältet i sin karriär, säger Boström, som inte vill ge ”Peking” någon fingervisning om hur han tänker.

ÖSK ställs mot ett lag där Astrit Ajdarevic är den offensiva kreatören.

– Astrit har en stor roll och en farlig vänsterfot att se upp med. Men de är duktiga framåt, och vi får inte stirra oss blinda på en spelare, säger Boström.

Mer läsning

Annons