Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Almebäcks lår klarade testet: "Det känns bra"

Michael Almebäck flaggar för spel mot Gais. Söndagens test av det skadade låret föll väl ut.
– Det känns ganska bra. Förhoppningsvis spelar jag, säger mittbacken efter träningspasset i solskenet på Behrn arena.

Annons

Almebäck körde en hel del ryck och löpning, och lite passningsspel, men höll sig i från matchövningar på träningen. Hela tiden övervakades han av ÖSK:s medicinska team.Efteråt lämnade han ett positivt besked:

– Jag tryckte på rätt bra och det känns bra. Lite stelt men ingen fara. Jag har ingen värk, säger han.

Bestäms på värmningen?

En frisk Almebäck lär behövas i ÖSK:s mittförsvar på måndagskvällen när Gais giftiga anfallare Wanderson och Joel Johansson, ny från Elfsborg, sätter fart.

Sixten Boström håller dörren öppen för Almebäck ända fram till avspark:

– Jag kan vänta till matchvärmningen om det behövs, säger han.

ÖSK-läkaren Ulf Nordström säger:

– Almebäck är klart bättre i sitt lår. Det har gått framåt sista tiden. Spel är inte uteslutet, det är en avvägning vi får göra under måndagen.

Hur ÖSK formerar laget i övrigt återstår att se. Klart är att Nordin Gerzic är avstängd efter utvisningen mot AIK. Alejandro Bedoya lär axla Gerzics offensiva roll.

Paulinho het på träning

Brassen Paulinho såg riktigt het ut på träningen i går med några härliga klassavslut. Frågan är om Sixten Boström tycker att Paulinho är redo för 90 minuter eller om han plockar in beprövade kortet Magnus Kihlberg i startelvan i stället.

John Alvbåge har dragits med ett virus i kroppen men är nu helt frisk. Däremot ser det ut som om reserven Peter Westman blir borta länge från fotbollen.

– Vi har inte fått klara besked men vi fruktar det värsta, en korsbandsskada, säger Sixten Boström.

Utlånade Peter Rosendal hämtas hem från superettan-laget Väsby United och sitter på bänken i kväll. Han var inte med på söndagens träning.

– Tanken är att han bara ska kallas hem till våra matcher, men i övrigt spela och träna med Väsby. Så han kommer att fara en del fram och tillbaka, säger Boström.

ÖSK har inte förlorat hemma mot Gais sedan 2000 och Boström hoppas att trenden håller i sig.

Speciellt att möta din gamle parhäst Alexander Axén?

– Nej, inte mer än vanligt även om vi ringer varandra med jämna mellanrum och har kontakt varje vecka. Jag säger som jag gör till spelarna – vi möter inte Axén, vi möter Gais.

Mer läsning

Annons