Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alvbåge efterlyser samma matchboll

ÖSK fick träna med Adidas-bollar inför mötet med IFK Göteborg.
Ett besvär som målvakten John Alvbåge hoppas slippa i framtiden.
– Det finns ett förslag på att använda en och samma matchboll i hela allsvenskan och det förespråkar jag verkligen, säger ÖSK-målvakten.

Annons

Bollen är alltid rund heter det. Sant, förvisso men ändå kan egenskaperna skilja sig åt väsentligt. När ÖSK avslutade söndagens träning med tvåmålsspel fick de byta ut sina vanliga Puma-bollar mot den Adidas-boll som kommer att användas i premiären på Gamla Ullevi i kväll.

”Vobblar mer”

– Båda bollarna har sina för- och nackdelar men det är klar skillnad. Jag tycker att Adidas-bollen vobblar mer i luften och är lite halare. För mig är Puma-bollen bättre men det är en vanesak också. Nu får jag se till att gå ut tidigt på uppvärmningen till matchen för att vänja mig, säger Alvbåge.

I stora ligor som Serie A, Premier league och La Liga används samma matchboll oavsett vilket lag som spelar. Alvbåge tror och hoppas att det snart blir likadant i Sverige.

– Jag vet att spelarföreningen har de på sin agenda nu. Och det är något jag verkligen förespråkar. Då är det bara att välja ett märke och köra på det, säger han.

”Studsar olika”

Det är inte bara för målvakterna som de olika bollarna innebär en omställning.

– De studsar lite olika och det är viktigt att träna med rätt boll innan matchen. I Göteborg gjorde vi likadant, säger anfallaren William Atashkadeh.

Mer läsning

Annons