Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen comeback för talangen

ÖSK-anfallaren William Atashkadeh har varit förföljd av skador. Men på tisdagen gjorde han comeback när det för andra dagen i rad var derby mot Degerfors.

Annons

21-årige William Atashkadeh har länge ansetts vara en stor talang. Men göteborgarens otaliga skador har satt stopp för utvecklingskurvan.

I fjol visade Atashkadeh, som kom till ÖSK från IFK Göteborg inför 2011, vad han är kapabel till när han under våren blixtrade till rejält och svarade för flera högkaratiga insatser och mål. Men sedan kom de tillbaka. Skadorna. Senast han spelade match var den 30 september i höstas när han gjorde 55 minuter borta mot Elfsborg i allsvenskan.

Under försäsongen har Atashkadeh fått rehabträna efter att ha haft problem med såväl fot som baksida lår.

Men i lördags kunde NA berätta att Atashkadeh var rejält nära spel . Och precis som tränaren Peo Ljung var inne på då så blev det en halvtimmes spel för Atashkadeh i tisdageftermiddagens U21-match. ÖSK reste till Degerfors för derby för andra dagen i rad.

Atashkadeh hoppade in med ungefär en halvtimme kvar att spela när han ersatte Simon Glännestrand i anfallet. Men Degerfors fick revansch för måndagens derbyförlust i superettan. Dif, med åtta A-lagsspelare i startelvan, vann med 1–0 efter att Alexander "Nutt" Andersson prickat in matchens enda mål i den första halvleken.

Noterbart i ÖSK är att Tobias Nilsson, som inte ens fanns med på A-lagsbänken på måndagen, spelade från start.

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons