Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtvid-back nära ÖSK - agent bekräftar möte

Erik Moberg, 27, är nära att bli ÖSK:s första nyförvärv.
Hans agent bekräftar nu för NA att en affär är nära.
– Vi träffade ÖSK i går (läs onsdag) och det kan bli klart i dag, säger Marco Salvatore.
– Återkom i eftermiddag, säger Moberg själv.

Annons

NA har tidigare avslöjat att Åtvidmittfältaren Petrit Zhubi jagas av ÖSK. Det har spelaren själv bekräftat. Nu kan vi berätta att en annan ÅFF-spelare uppvaktas av den allsvenska nykomlingen. Nämligen försvararen Erik Moberg, fotbollsfostrad i Motala och på testspel i ÖSK Ungdom under sin ungdom. Han har utgående kontrakt men har erbjudits ett nytt av Åtvidaberg. Även Norrköping uppges vara intresserade av Moberg.

– Erik är en erfaren mittback som gillar att föra bollen uppåt. Han är målfarlig och den typ av innerback ÖSK söker. Intresset har funnits en tid. Jag vill inte säga särskilt mycket om förhandlingarna med ÖSK, för vissa detaljer återstår innan Erik skulle kunna bli klar, säger Salvatore till NA på torsdagsförmiddagen.

Kan affären bli klart redan i dag?– Ja, kanske. Erik har inget kontrakt med Åtvidaberg längre så det underlättar, säger han.

Trasigt fäste i baken - missade ett år Erik Mobgerg spelade 25 matcher, varv 24 från start, den gångna säsongen i allsvenskan. Fjolårssäsongen fick han saboterad av en skada och noterades endast för fem matcher.

I skadehistoriken finns också en opererad fot sedan tidigare.

Peter Mildaeus är fotbollsexpert på Corren och har bra koll på Åtvidaberg, som tidningen följer i vått och torrt. Så här säger han om Moberg:

– En klok mittback, som även spelat högerback vid några tillfällen, men klart bäst centralt.

Hade stora skadebekymmer under hösten 2011 som sedan följde med 2012. Fäste i sittbenet i baken som bråkade och han spelade inte en hel match på ett år. 

– I år har han dock kommit tillbaka starkt och var under senare delen av våren kanske lagets bästa spelare. Placeringssäker, brytsäker och bra på huvudet i defensiven. Fin spelförståelse dessutom. Inte så kvick, men står oftast rätt från ”början”.

Sköldmark och Moberg vill svara i eftermiddag NA har sökt Magnus Sköldmark, tillfällig sportchef i ÖSK, för en kommentar. Han har bett att få prata på eftermiddagen i stället. Även Moberg flyttar fram en kommentar. "Tjena! Just nu har jag tyvärr inte tid, men återkom gärna i eftermiddag ..." 

Mer läsning

Annons