Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axén: "Ett steg i rätt riktning"

Ommöblerad startelva helt utan renodlade anfallare. Men Axéns matchplan mot AIK förstördes på grund av Daniel Björnquists utvisning.- Det dödar ju matchen totalt, säger tränaren.

Annons

Ett spelmål framåt på fyra matcher och en nolla i kolumnen för samtliga anfallare. Då petade ÖSK-tränaren Alexander Axén samtliga av sina anfallare. Marcus Pode, Kalle Holmberg och Michael Seaton fick alla börja på bänken i bortamatchen mot AIK.

I stället fick Daniel Gustavsson, normalt på vänsterkanten, spela på topp tillsammans med centrale spelregissören Nordin Gerzic i en mer släpande position.

Efter en 3-0-förlust och 23-4 i avslut vore det fel att kalla rotationerna för en succé, men Axén kunde ändå skönja effekter av ommöbleringen som han gillade.

- Man är aldrig nöjd när man förlorar, men jag tycker ändå att vi visade många tendenser till det vi vill förändra. Sånt som vi tror att vi måste göra för att komma vidare. På det sättet var det ett steg i rätt riktning. Fram till utvisningen, säger tränaren.

Ja, för fram till att högerbacken Daniel Björnquist drog på sig sitt andra gula kort i matchminut 49 hade ÖSK vaskat fram en del chanser. Lägen som måste utnyttjas bättre för att sno med sig poäng från Friends arena. ÖSK var i brygga redan i halvtid med underläge med 2-0, och efter ”Dajjes” andra gula var matchen körd.

- Det dödar ju matchen totalt. Men jag är ändå nöjd med att alla krigade på. Du såg inga hängande huvuden och alla jobbade stenhårt. Vi försökte göra mål fast vi var en man mindre, kanske gick vi fram med för många ibland. Men jag ser tendenser och det gillar jag. Jag gillar att de jobbar stenhårt.

Matchen hade knappt börjat innan Henok Goitom stod för en kandidat till årets miss i allsvenskan när han misslyckades med att sätta bollen i öppet mål från någon meter. I anfallet efter prickade Daniel Gustavsson stolpen efter att ha rivit sig fri med målvakten Patrik Carlgren. Men precisionen i avslutet var decimetern för dålig för att hitta in från en dålig vinkel.

”DG” var matchen igenom det största hotet mot Solnalaget och den som mittbackarna Noah Sonko Sundberg och Per Karlsson hade jobbigast att ha koll på.

- Jag tycker det såg ganska bra ut. Han är vass och speedig och kommer till en hel del chanser. Han hade ju en i stolpen också. Han är absolut fortsatt aktuell där uppe, säger Axén.

Och med Gerzic på topp? Hur tycker du det gick för honom?

- Svårt att säga. Han fick inte riktigt det bettet som vi hade velat. Tanken var ändå att han skulle slå fram några farliga bollar i djupet och det gjorde han. Det är fina fötter på honom.

Kommer du fortsätta köra två mittfältare på topp med anfallarna på bänken?

- Det vet man inte. Det är ju två träningar nu inför Hammarby och sen får vi se vad som händer.

Alexander Axén var nöjd med sina spelares attityd och inställning på planen. Men det var AIK som var kyliga när chanserna kom. Oscar Jansson stod för en bra insats i målet och ska inte lastas trots tre insläppta. På Nabil Bahouis nick var han chanslös, liksom på Henok Goitoms låga avslut vid målvaktens högra stolpe. 3-0 föranleddes av ett bolltapp på mittplan som gav norske nyförvärvet Fredrik Brustad ett friläge och all tid i världen att placera in slutresultatet.

Hammarby på torsdag. Tuff match?

- Alla matcher är tuffa i allsvenskan, säger Axén.

Mer läsning

Annons