Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axén försöker dämpa premiärkänslorna

Alexander Axén försöker dämpa känslorna inför kvällens allsvenska premiär.

Annons
Alexander Axén.

- För oss är det viktigt att ha rätt fokus på det vi ska göra istället för att måla upp nåt som är helt fantastiskt, säger ÖSK-tränaren.

ÖSK avslutade allsvenskan 2014 med att ta 30 poäng 39 möjliga på de 13 avslutande matcher. En stor succé för Alexander Axén som tog över som tränare når Peo Ljung plötsligt hoppade av efter tolv omgångar.

Ett av få lag som lyckades nolla ÖSK under hösten var IFK Norrköping som vann med 2-0 hemma på Nya Parken inför 6 756 åskådare i den näst sista omgången. Ett resultat som innebar säkrat kontrakt för Norrköpingskamraterna.

I kväll möts lagen på nytt på Nya Parken i den allsvenska premiären.

- Det kommer att se helt annorlunda ut än i höstas, är Alexander Axén övertygad om.

- Då slogs Norrköping för livet och valde ett spel som handlade om att ta poäng. Nu är de lite mer modiga, vill utvecklas och spela sin typ av fotboll. Norrköping har många unga spelare och får de till det är de väldigt bra så det gäller för oss att vara väldigt noga försvarsmässigt.

Vad var det som inte fungerade i mötet i höstas?

- Jag har dom svaren och så får vi se om vi kan rätta till dom i den här matchen.

Ni kom aldrig in i matchen den gången?

- Man kan tycka det men hade ändå 15 avslut i andra halvlek. Så det fanns saker som var rätt så bra också. Men det spratt inte till i benen som vi velat och vi var lite tunga efter segern mot Djurgården omgången innan.

- Norrköping vann rättvist den gången och vi har inte lagt så mycket kraft på den matchen. Jag tror att det blir en öppnare match den här gången och det tror jag kommer att passa oss lite bättre, fortsätter Axén.

I Norrköping hoppas man på 10 000 åskådare i kvällens premiär och ÖSK hoppas på tusen tillresta supportrar.

Men ÖSK-tränaren försöker dämpa spänningen i luften hos sina spelare inför premiären.

- Vi försöker tona ner det. Vi hade spänningar i Portugal och vi hade spänningar i svenska cupen och vi vill hitta samma känsla. Vi lyckades inte hitta rätt spänning mot Sirius i genrepet och då blev vi dåliga på en gång.

- För oss är det viktigt att ha rätt fokus på det vi ska göra istället för att måla upp nåt som är helt fantastiskt. Det här är en av 30 matcher och tävlingen är i gång. Vi försöker mer bromsa ner mer än haussa upp, fortsätter Axén.

Vad har du själv för känsla i kroppen inför premiären?

- Man är dum som tränare, man tror alltid att man är bra förberedd och man tror alltid på seger, men allt annat vore idiotiskt Jag skulle inte vara tränare om jag inte tror på det.

Hur viktigt är det egentligen att få en bra start på serien?

- Vi har pratat mycket om hur det såg ut för oss förra året. Vi hade en bra start, en mittenperiod som var dålig, och så avslutade vi bra. Vi kommer att få våra schackningsperioder och vi kommer att få våra bra perioder. Det viktigaste är att man studsar upp nästa match hela tiden.

- Vi har inte vunnit nån serie om vi vinner premiären och vi har inte åkt ur nån serie om vi förlorar. Det är hela tiden nästa match som gäller. På det igen.

Vilka spelare är inte tillgängliga i premiären?

- Alla är med utom Mike (Seaton) som inte har papprena i ordning och så "Crespo" (Kamara) som är skadad.

Hur laddar ni för matchen?

- Vi äter på Rosalies på Aspholmen och så kommer vi fram en och en halv timme före match, säger Axén.

Mer läsning

Annons