Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axén: "Jag skulle vilja ha Messi"

Är Holmberg/Gerzic rätt anfallsduo för ÖSK?– Nej, jag skulle vilja ha Messi, säger Alexander Axén.

Annons

ÖSK följde upp segern mot Åtvidaberg med tre nya poäng mot Gefle.

– En jätteviktig seger så klart, säger tränaren Alexander Axén.

Matchens enda mål kom i första halvlek genom Daniel Gustavsson. Men ÖSK hade bud på flera.

– Första halvlek är vi jättenöjda med. Precis när spelet började jämna ut sig fick vi 1–0. Jag hade gärna sett det tidigare. Exempelvis när vi hade DG fri redan efter någon minut.

– Men man ska komma ihåg att Gefle är ett väldigt bra lag. De har tagit stora steg jämfört med förra året och är tunga att möta. Vi fick verkligen gå på max. Jag tycker vi gör det jättebra och isolerade deras två forwards.

För första gången denna säsong höll ÖSK nollan bakåt. ”Otroligt skönt” menar Axén och berömmer försvarsspelet samtidigt som han skulle velat se att någon av chanserna i andra halvlek omsattes i mål när Gefle tryckte på för en kvittering.

– Jag skulle vilja se oss lite vassare på omställningar och utnyttja de lägena också. Vi har inte riktigt bettet framåt i kontringarna som jag skulle vilja ha. Men vi får ta en sak i taget. I det läge vi är nu handlar det om att ta poäng.

Vad säger du om din anfallsduo Kalle Holmberg/Nordin Gerzic. Är det den du vill ha?

– Nej jag skulle vilja ha Messi och Ronaldo. Eller vad menar du?

Du har ju andra anfallare att tillgå i truppen?

– Nu spelade de som var bäst i dag.

Ja, men är Holmberg/Gerzic en duo du vill fortsätta utveckla på topp?

– Jag spelar det bästa laget varje match. Vilka det sedan är utgår hela tiden från veckans träningar.

ÖSK-tränaren gjorde en förändring i startelvan jämfört med onsdagens segermatch mot Åtvidaberg. Ayanda Nkili var struken ur truppen.

– Han var sjuk. Och Marcus Poide insjuknade under matchen på bänken. Det eventuella inhoppet jag tänkt med honom försvann därför i halvtid, förklarar Alexander Axén.

Daniel Nordmark fick göra säsongsdebut från start som innermittfältare. Tidigare har han inlett på vänsterkanten eller varit inhoppare.

– Han är duktig med bollen. Han bidrar med ett lugn och är duktig på snickra in bollar. Nordmark gör en jättebra första match tycker jag, säger Alexander Axén.

Kommer han få en ny chans på den positionen?

– Vi har en vecka framför oss till nästa match. Är han tillräckligt bra spelar han.

Det stora samtalsämnet efteråt var annars den boll som i princip hela Behrn arena trodde gick in bakom Oscar Jansson när Gefles Jonas Lantto drog till på tilläggstid.

– Jag trodde den var inne. Jag ramlade nästan ihop och blev helt knäckt. Sedan ropade någon att det var vinkat så jag frågade Roger om han sett det var offside. Jag fattade inte varför det inte blev mål. Men bollen hade tydligen gått utanför. Man får skaffa glasögon. Jag fattade ingenting.

– Det hade varit ganska typiskt att tappa det i ett sånt läge när vi hade haft flera möjligheter att döda matchen tidigare, beskriver Alexander Axén den märkliga situationen.

Hans kollega i Gefle, Roger Sandberg, fyller i:

– Jag såg inte om bollen gick in. Bara att det jublades och då jublade jag också. Jag behöver lika mycket glasögon som Alexander.

Mer läsning

Annons