Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axén: "Leta ny topp inte så smart"

Noll poäng i Kalmar och fortsatt måltorka framåt. Men ÖSK-tränaren söker inte offensiva alternativ.

Annons

- Att leta en ny topp i det här läget tror jag inte skulle vara så smart, säger han.

Efter förlusten med 3-0 mot Kalmar är ÖSK fortsatt sist i den allsvenska tabellen. Sju omgångar har inneburit två hopskrapade poäng via oavgjort mot Norrköping och Hammarby. Det läcker bakåt och har tagit stopp framåt. Två straffmål av Ahmed Yasin, en nick av Robert Åhman Persson och ett mål av Patrik Haginge i efterdyningarna till en hörna. Det är alla målskyttar så här långt.

Och faktum är att sedan 1-1-målet i premiären borta mot Norrköping har ÖSK inte gjort mål via något strukturerat anfallsspel. Detta trots att flera olika spelarkombinationer har prövats längst fram.

I de två senaste matcherna har Daniel Gustavsson och Marcus Pode fått förtroende. Den förstnämnde uppflyttad mittfältare.

På Guldfågeln arena brände Daniel Gustavsson ett friläge redan i femte minuten, framspelad av Nordin Gerzic. Och på tilläggstid fick han en ny chans, denna gång frispelad av Ahmed Yasin. Med samma resultat. Lars Cramer räddade.

Samtidigt har lånet Michael Seaton fastnat på bänken.

- Han har inte den formen just nu att jag vill byta in honom, förklarar Alexander Axén.

Tycker du det ser ut som att dina spelare tror på att de kan göra mål?

- Vad tycker du själv? Det var en riktigt bra fråga…

- Du har själv sett att vi missat rätt så stora chanser. Men att hålla på att byta och leta en ny topp i det här läget tror jag heller inte skulle vara så smart. Vi kommer fortsätta jobba med avslut så klart och det gör vi hela tiden.

ÖSK-tränaren var missnöjd över insatsen mot Kalmar och det sätt som matchen avgjordes på.

- Vi fick inte till det riktigt som vi ville. Vi visste om att Kalmar är tunga på fasta situationer. Ändå släpper vi in två mål på det.

Dessförinnan hade Tobias Eriksson gjort 1-0 på straff efter att domare Stefan Johannesson bedömt att Patrik Haginge rivit omkull Marcus Nilsson på en hörna.

- Jag vet inte om det är straff eller inte. Stefan Johannesson säger att den är solklar, han hade följt situationen länge. Då får vi utgå ifrån att det är så. Men det är inte det vi behöver i det läge vi är nu, säger Alexander Axén.

Minuten före paus kom tvåan. Ahmed Yasin slog en långboll på chans som Kalmar kunde kontra på, slå ett inlägg som nickades i mål av Marcus Antonsson.

- Ett bolltapp som inte är godkänt när det gått 43.52 av halvleken, säger Axén.

I andra halvlek var ÖSK aldrig nära att störa hemmalaget som kunde göra 3-0 på en ny nick efter hörna. Målgörare Viktor Elm.

- Vi försöker vara energifyllda även om det var svårt. Vi kom inte till några tydliga målchanser förutom DG:s friläge. Det var svårt att vara tydliga med vad vi ville, analyserar Alexander Axén.

- Tyvärr var detta ytterligare ett steg tillbaka från förra matchen. Nu är det en vecka till nästa. Då vill jag se ett mer energifyllt ÖSK.

Kalmars tränare Peter Swärdh var givetvis nöjd med att hans lag åter vann och samtidigt kunde dubblera målskörden.

- Det var en match där vi för första gången i år gjorde första målet. Det tror jag var oerhört viktigt eftersom det var två lag som söker sitt spel, sin identitet, säger han.

- Efter att vi fått 1-0 gör vi det bra med metodik. Vi har bra kontroll i andra halvlek fram till 3-0. Det var en jättebra seger för oss. Många har varit delaktiga, vi har bytt en del spelare på vägen. Alla har bidragit till att vi är på väg uppåt.

Mer läsning

Annons