Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axén om att hoppa in på bänken

Peo Ljung uppvisad på läktaren.
Då fick Alexander Axén hoppa in i ÖSK-båset.  
– Äh, Axel styrde. Jag var mest med som ett bollplank, säger han.

Annons

Alexander Axén har fört en anonym tillvaro utåt sett sedan han blev klar som spelarutvecklare i ÖSK. Under matcherna sitter ”Alec” högt upp på läktaren och ringer ner observationer till assisterande tränaren Axel Kjäll på bänken.

När huvudtränaren Peo Ljung blev uppvisad på läktaren mot Hammarby fick Axén byta plats med Ljung. Första gången Axén coachade ett lag från bänken sedan han coachade Gais i allsvenskan förra säsongen.

– Jag är uppskriven till varje match om sådana här saker händer. För det är alltid bra att vara två där nere och prata lugnt med mera. Så jag rusade ner på en gång. Axel skötte det där men jag fanns med som ett bollplank, säger Axén efter matchen.

Om du inte hade varit uppsatt i matchrapporten hade du inte fått kliva ner?– Nej, så är det ju. Det finns en anledning till att jag är med där.

Hann du prata något med Peo på väg ner till bänken?– Nej, tyvärr. Jag försökte leta upp honom men jag hittade honom inte. Och jag fick inte tag på honom på telefonen heller för han hade inte med sig den. Det var lite jobbigt. Sedan fick vi information bara att köra på så då gjorde vi det.

Är Peo avstängd borta mot Varberg på söndag?– Det är oklart om utvisningen anses som grov eller inte. Blir det så får vi lösa det också.

Hur ser du på matchen så här i efterhand?– Vi var fantastiskt bra så länge vi var elva man på banan. Då var vi helt överlägsna. Vi var klart bättre än Hammarby och skapade många fler chanser. Vi har ett bättre grundspel, men sedan förändrades matchen när vi fick vår utvisning så klart. De fick lite mer energi och vi försökte komma åt dem med lite olika system. Det kändes som att vi hela tiden hade kontroll. Precis innan målet var det ett beslut som vi inte är riktigt till freds med och Hammarby kom runt och fick sitt mål. Efter det är det jättejobbigt med energin som Hammarby fick, och vi faller ihop lite. Då är det lite tur att vi klarade 1–1.

Mer läsning

Annons