Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axén tror på Sixten

Gais-tränaren Alexander Axén vet hur det är att leda ÖSK i motgång. Han tror Sixten Boström och ÖSK är på rätt spår.

Annons

Som assisterande tränare till Sixten Boström under dennes första säsong i ÖSK fick Alexander Axén en tuff start. Laget gjorde en resultatmässigt svag vårsäsong och fick utstå kritik.

Under hösten lyckades dock ÖSK vända på skutan och slutade på en sjundeplats.

–Vi arbetade på samma sätt som de gör nu. Det handlar om att gå tillbaka till grunderna och börja där. Jag tycker inte alls 0–6 speglar matcherna mot Elfsborg. ÖSK är på rätt spår och behöver bara få en vinst, förhoppningsvis kommer den inte nu, säger Axén.

Orättvis kritikEfter sex år i Rynninge IK tog Axéns tränarkarriär ordentlig fart i ÖSK. Han tycker sin förre parhäst Boström fått överdrivet hård kritik under den senaste månaden.

–Debatten kring Sixten har stundtals varit orättvis. Det är lätt att glömma bort att det här är hans första riktiga motgång på tre år, menar Axén.

Inför söndagens möte ligger Gais sex poäng före ÖSK och Axén räds inte svartvitt, trots förlusterna tidigare i år. Formen är uppåtgående hos göteborgarna som vunnit sex av säsongens åtta hemmamatcher.

”Betyder ingenting”–Förlusterna mot ÖSK betyder ingenting, varken för oss eller dem. Vi var slitna och inte riktigt på topp och förlorade mot ett för dagen bättre lag. Nu är vi på en helt annan nivå kvalitetsmässigt och jag tror dagsformen kommer att bli avgörande, säger Axén.

Matchguide

Vad: Gais-ÖSK.

När: Klockan 16.30.

Var: Gamla Ullevi.

Följ matchen: Direktrapporter på na.se.

Mer läsning

Annons