Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axén: "Vi blev utskåpade"

ÖSK-tränaren Alexander Axén lade sig platt på presskonferensen efter 1-1 mot Malmö.

Annons

- Vi blev helt utskåpade, erkänner ÖSK-tränaren.

22-8 i avslut och 61-39 i procentuellt bollinnehav – det var aldrig något snack om att det var de regerande svenska mästarna Malmö som dominerade mötet på Behrn arena.

Något som inte heller Alexander Axén förnekade på presskonferensen efter matchen.

- Vi blev helt utskåpade. Malmö var fruktansvärt bra och vi kom inte åt dom alls. De var överallt och över oss hela tiden, erkänner han.

Ändå kunde ÖSK fått med sig alla tre poängen när Ayanda Nkili blev fri från eget straffområde i slutminuterna. Men den brutala löpningen tog på krafterna och det aningen lösa skottet parerades av MFF-målvakten Zlatan Azinovic.

- Det hade varit lite mycket att ropa efter att Ayanda skulle ha gjort mål på sitt friläge, då hade väl polisen kommit och hämtat mig, ler Axén.

Å andra sidan kunde ÖSK förlorat om inte Markus Rosenbergs boll, som inneburit 2-1, dömts bort för offside.

Medan MFF-tränaren Åge Hareide kände sig berövad på tre poäng valde Axén att ligga lågt i sina kommentarer om matchens hetaste snackis.

- Ska jag vara helt ärlig så såg jag inte reprisbilden på storbildsskärmen. Det var så skuggigt så jag har ingen som helst aning om det är offside eller inte. Jag stod givetvis och hoppades på att det skulle vara det, och jag såg att assisterande domaren vinkade tidigt, säger han.

Trots att ÖSK kryssat två gånger i rad mot svenska mästarna ligger ÖSK kvar under nedflyttningsstrecket.

- Som jag sa till Åge, det hade varit bättre att vi tagit tre poäng var än 1-1 i poäng i båda matcherna, konstaterar Axén.

ÖSK-tränaren tyckte att det var stor skillnad på MFF i den här matchen jämfört med mötet i Malmö förra helgen.

- Jag uppfattade det som om vi hade svårt att komma ur deras förstapress i första halvlek då vi var ordentligt tillbakatryckta. Det var så klart lite vinden som gjorde att vi hade svårt att få fast bollen högt upp i banan. Vi fick inte heller in bollarna bakom deras backlinje så att ”DG” (Daniel Gustavsson) fick löpa.

- Jag trodde att det skulle bli bättre i andra, och vi gjorde några saker bättre, men på det hela taget var Malmö bättre än oss.

Men Axén hittade ljusglimtar: Och då inte enbart i Daniel Nordmarks drömmål som innebar 1-0-ledning.

- Det känns som vi är på rätt väg även om vi kanske inte såg det i den här matchen. Vi är grymt starka att försvara boxen, jag är supernöjd med backlinjen och med vårt försvarsspel de de här två matcherna mot Malmö. Mittfältet börjar ta sig också.

Att Malmö valde att bänka stjärnspelare som Markus Rosenberg, Anton Tinnerholm och Magnus Wolff Eikrem såg inte Axén som någon fördel.

- Det var många som trodde att vi mötte Malmös B-lag, att det skulle bli lätt, men vi visste att det var precis tvärtom. De nya spelarna som kom in var hur sugna som helst på att visa att de är så bra.

- Ibland kan det vara bättre att de spelar med sitt bästa lag så att vi vet vad de gör, men nu ställdes vi mot spelare som vi inte sett så mycket och de imponerade på ett bra sätt.

ÖSK:s nyförvärv Martin Broberg inledde på bänken men byttes in när 20 minuter återstod av matchen.

Vad tycker du om hans insats?

- Jättebra. Broberg har den passningsfoten och lugnet med bollen som vi behöver. Vi behöver shejpa till vårt passningsspel och våra avslutslägen så han kommer att bli bra här. Det var jättebra för honom att få lite minuter.

Spelar han från start mot sin förra klubb Djurgården i nästa match?

- Vi får se i veckan. Det är nio dar till nästa match. Vi ska ha grymt bra träningar, lovar Axén.

Mer läsning

Annons