Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axén: "Vi ska inte vara rädda"

Det är årets viktigaste. Varje gång. I kväll tar ÖSK emot Åtvidaberg, och tränaren Alexander Axén vet vad som är viktigast.

Annons

- Att inte vara rädda. Att inte känna måsten. Att gå till match med bröstkorgen uppe och axlarna nere. Men det är lätt att säga, det är mycket svårare att nå dit när läget är som det är, konstaterar ÖSK-tränaren.

Med två poäng på åtta matcher, en rekorddålig inledning av allsvenskan, är det en självklarhet att självförtroendet är tämligen kört i botten.

- Då är det oerhört viktigt att vi hjälpa åt att påminna varandra om att det är okej att misslyckas, bara vi fortsätter att våga försöka. Det blir extra viktigt att påminna varandra om det när det är tungt, säger Axén, som närmast tycker att det är skönt att ha cupfinalen avklarad. Trots att den slutade i förlust.

- Äntligen är vi av med den. Det har varit mycket fokus på den matchen tidigare, den har liksom levt sitt eget liv. Nu är det fokus på allsvenskan, på varje match. Och jag tycker att det finns positiva saker att ta med från finalen. Totalt sett ser det ljusare ut, vi har i stort sett hela truppen frisk och vi har haft bättre träningar på slutet. Allt spelar in när det kommer till hur vi i slutänden presterar i matcherna.

ÖSK-tränaren ser inte Åtvidaberg i kväll som en måstematch. Heller inte som en återgång till vardagen efter cupfesten.

- I vårt läge är varje match något av en final. Och varje allsvensk match är en fest. Så ska det vara, och det är det man ska gilla som fotbollsspelare. Det är klart att det kan vara svårt att slappna av, att hitta rätt anspänning, men vi jobbar på det.

Åtvidaberg har, liksom Halmstad, två poäng fler än ÖSK, som är jumbo. Det säger sig alldeles självt att det är en viktig match i kväll.

Ahmed Yasin klev av träningen i förtid i går.

- En säkerhetsgrej, vi tar inga risker nu. Det är tätt med matcher, säger Axén.

Åtvid i kväll, Gefle på söndag. Det mesta talar för att ÖSK startar på samma sätt som i cupfinalen mot Göteborg i söndags.

Det ser i så fall ut så här: Oscar Jansson - Daniel Björnquist, Eidur Sigurbjörnsson, Erik Moberg, Patrik Haginge - Ahmed Yasin, Ayanda Nkili, Robert Åhman Persson, Daniel Gustavsson - Nordin Gerzic, Kalle Holmberg.

Mer läsning

Annons