Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bara flyg så högt det går"

Två mål på fasta situationer – och en taktiskt fulländad match.
Per-Ola Ljung har fått en drömstart på ÖSK-sejouren.
– Spelmässigt tycker jag att vi fick det att se ut precis som vi ville, säger tränaren efter 2–1 mot Malmö.

Annons

På tolv försök under vårsäsongen vann inte ÖSK en enda gång i allsvenskan.

Nu står laget plötsligt med två raka segrar.

2–1 mot Malmö kom efter att ÖSK tryckt in två mål på fasta situationer.

– Vi har bra spelare som kan sätta upp bollar och vi har bra spelare som kan trycka dit dem. Det är ett av många sätt, säger nye tränaren Peo Ljung.

Har ni tränat extra på fasta situationer sedan du tog över?– Inte mer än att vi har strukturerat upp på fasta situationer. Jag kan inte svara på vad de gjort innan, men jag förmodar att de hade en struktur då också. Men däremot när vi väljer vilket lag vi ska spela tycker jag att vi har starka huvudspelare på banan.

Ljung var mycket nöjd med ÖSK-insatsen på Behrn arena.

– Spelmässigt tycker jag att vi fick det att se ut precis som vi ville. Vi fick alla omställningslägen, och alla de möjligheter vi ville, säger han.

Samtidigt menar ÖSK-tränaren att laget kan få ännu mer utdelning på sina chanser.

– Har vi kraft, ork, kvalitet och energi att sätta dit den där avgörande stöten? Det kanske vi inte riktigt har men möjligheterna finns där, och kanske har vi det nästa gång. Nu vet vi hur det ska se ut, säger han.

Efter dubbla vinster i omstarten är ÖSK nu ifatt Gais i tabellbotten och skuggar även Gefle på kvalplats. Men trots drömöppningen efter EM-uppehållet tänker nye tränaren inte ta ner spelarna på jorden.

– Jag kan pumpa upp de ännu mer. Det finns ingen anledning att ta ner killarna nu. Bara flyg, så länge och högt det bara går. Vi kommer fortsätta jobba med positiv feedback och de situationer vi gör bra och kommer till tals med våra styrkor, säger han och fortsätter:

– Om det hade sett alldeles förskräckligt ut är det möjligt att man får prata lite grann om de misstag vi gör, men jag är på det stora hela nöjd.

Läs mycket mer om ÖSK-segern i tisdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons