Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara tre veckor kvar i ÖSK- men fortsätter ändå starta

Bara tre veckor återstår på Michael Almebäcks kontrakt med ÖSK.
Allt tyder ändå på att han kommer att behålla sin startplats in i det sista.
– Förtjänar ”Micke” sin plats kommer han att spela, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Annons

ÖSK:s tränare hyllar den unge mittbacken som snart lämnar för nya utmaningar.

– Det har gått spikrakt uppåt för honom sedan han kom hit. Och det är väldigt roligt att få vara med och delaktig på den här resan. Det är inte ofta det händer att en spelare inte riktigt duger någonstans, men tre år senare har gjort debut i A-landslaget och blir proffs.

Hur ser du på att ni tappar Almebäck, som varit en nyckelspelare?– Det kan både vara positivt och negativt. Beroende på hur man vill se på det. Det positiva är att vi kan vara stolta över att ÖSK skickar en spelare ut i Europa. Det som skulle kunna ses som negativt är när han far framkallar han ett bekymmer. Men samtidigt är det en del av världen vi lever i. Vi har förstått att Brügge varit väldigt intresserade och har kunnat jobba i förväg. Nu får vi värdera hur situationen ser ut, om vi ska ta in någon från de egna leden eller utifrån.

Vem ser du helst som ersättare till Almebäck?– Det har jag inte hunnit fundera på.

Är det aktuellt att börja skola in en annan spelare i förväg när Almebäck ändå ska bort?– Jag är inte den som brukar prata om laguppställningarna i förväg. Men förtjänar Almebäck sin plats kommer han att spela.

Vad säger du om att det blev just Brügge?– Jag tycker att det är ett klokt val. Det finns två vägar till toppen. Antingen kan man gå direkt via en storklubb, men då är det lätt att det inte blir så mycket speltid. Annars kan man välja en lite mindre klubb och utvecklas vidare där innan man tar nästa steg och flyttar till en toppklubb. Och det tror jag ”Micke” kan göra i Brügge.

Hur mycket bättre är den belgiska ligan än allsvenskan?– Det är svårt att säga. Men visst tror jag att topplagen där håller en genomgående högre klass än i Sverige. Sedan verkar ekonomin vara bra i många klubbar och det finns en tendens till att de tittar mot Sverige mer och mer nu. Roni Porokara gick ju dit redan i vintras och sedan är det många spelare från allsvenskan som verkar ha ögonen på sig.

Mer läsning

Annons