Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bassombeng klar för Gais

(UPPDATERAD 11.02) ÖSK har fört samtal med Eric Bassombeng om en förlängning sedan han testade proffslyckan i Belgien.
Nu står det dock klart att Bassombeng går till Gais. Han prestenterades under en presskonferens på fredagen.

Annons
Eric Bassombeng.

Nyligen testade den 27–årige kameruniern lyckan i den belgiska klubben Mechelen – men ratades. Han kom hem i torsdags och har sedan dess fört samtal med ÖSK, berättar klubbens sportchef Lennart Sjögren.

– Diskussionerna har känts bra. Han har förstått att situationen förbättrats för honom, att möjligheterna till speltid har ökat sedan Roni Porokara försvann.

Men i dag presenterade Gais  två nyförvärv på en presskonferens. Den ena var Eric Bassombeng som därmed återförenas med den tidigare ÖSK-tränaren Alexander Axén som nu tränar Gais.

Och det är kanske inte så konstigt att det blev just Gais. I en NA-intervju i februari berättade Bassombeng att han att kunde tänka sig att byta klubb i Sverige - och då fanns bara ett alternativ:

– Gais. Jag pratar fortfarande jätteofta med Alexander Axén. Vi är jättebra vänner och kan prata om det mesta. Han är en väldigt varm människa som alltid har tid att lyssna, berättade Bassombeng.

Eric Bassombeng har annars haft en tuff säsong hos ÖSK. Avstängd under stora delar på grund av disciplinära skäl. Och under sommaruppehållet var han, enligt uppgifter till NA, nära att lämna ÖSK för danska Vejle. Hans kontrakt gick ut efter den här säsongen.  

Mer läsning

Annons