Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäst i serien efter sen räddning

Lite hjälp av ribban, ännu mer av sin egen hand. Oscar Jansson fortsätter att vinna matcher åt ÖSK.

Annons

Jansson svarade för en ny klockren insats i bortamötet med Brage. Brage hade bara två avslut på mål på 90 minuter och som så många gånger förr den här säsongen blev ÖSK-målvaktens uppgift att hålla sig varm och koncentrerad i fall en spelvändning plötsligt skulle komma. Bara fem insläppta mål på nio matcher och bäst i serien tillsammans med Hammarbys keeper Johannes Hopf. Men Jansson har bidragit till mer. ÖSK leder serien, sex poäng före till exempel Hammarby.

Två gånger såg Oscar Jansson ut att bli överspelad, en gång blev han det. Men räddades då av ribban när Dragan Kapcevics nedtagning och skott, i en och samma rörelse, tog i ribban och ner på mållinjen. Ytterst nära 1–1 bara fyra minuter efter Mohammed Saeids kanonmål till 1–0.

Med elva minuter kvar kom Janssons mäktiga räddning, som räddade segern till ÖSK. Den första trean på bortagräs den här säsongen. I den fjärde bortamatchen. Johan Persson sköt stenhårt och dykande på uppstuds, Jansson agerade blixtsnabbt, kastade sig och räddade med handen just under ribban.

– Det blev lite som mot Ängelholm, även om det inte blev lika farligt. Det blir lite så här när man leder, det är helt naturligt. Men vi blir bättre och bättre på det. Så förhoppningsvis ska jag inte behöva göra fler sådana räddningar i slutet av matcherna, säger Jansson.

Vad säger du om Saeids mål, och den oväntade korta passningen från Yasin?– Jag såg bollen hela vägen och såg tidigt när skottet började dala. Då förstod jag att den skulle gå in. Till och med jag blev förvånad att det blev en sådan variant som satt (skratt).

Mer läsning

Annons