Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Astvald till Degerfors

NA avslöjade att övergången var nära – senare på torsdagen blev det bekräftat. Marcus Astvald lämnar ÖSK för att spel hos länsrivalen Degerfors.

Annons

– Han är Degerfors spelare nu. Vi önskar honom lycka till i Degerfors, bekräftar ÖSK:s tillfällige sportchef Magnus Sköldmark till NA.

Degerfors tar över kontraktet för Astvald, vars avtal med ÖSK löpte ut efter säsongen.

– Kontraktet (med Degerfors) är på 2,5 år, säger Astvald till NA.

Han får däremot inte spela höstderbyt, preliminärt den 1 september, mot ÖSK med sin nya klubb. I Degerfors blir han lagkamrat med flertalet före detta ÖSK-spelare: backarna Patrik Anttonen, Pontus Jakobsson, samt mittfältarna Erik Nilsson och Niklas Klingberg.

Marcus Astvald har ÖSK som moderklubb och slog igenom rejält 2009. Säsongen efter startade han samtliga 30 matcher när ÖSK kom på tredje plats i allsvenskan. Därefer har det gått tyngre för den numera 22-årige högeryttern. Speltiden har blivit mindre och mindre, och i år och har han bara startat två matcher för ÖSK. Dessutom hade han ett utgående kontrakt och nyligen lånade ÖSK in AIK-yttern Daniel Gustavsson resten av säsongen. 

NA-sporten kunde tidigare under torsdagen avslöja att Marcus Astvald var mycket nära att skriva på ett kontrakt för Superettankonkurrenten och antagonisten Degerfors IF.

Det bekräftade klubbens fotbollsansvarig Ola Svensson: 

– Det kanske finns en liten sanning i att det försiggår diskussioner med spelaren. Men mer kan jag inte säga nu. Det får du ta med Patrik (Werner), sa Svensson då.

Läs mer i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons