Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Petrovic träffade ÖSK

ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren bekräftar för NA att klubben i fredags träffade Brommapojkarnas mittfältare Gabriel Petrovic i Örebro.
– Ett första möte och sen får vi se om vi väljer att gå vidare, säger Sjögren.

Annons
Gabriel Petrovic.

ÖSK har haft specialkoll på Petrovic under en längre tid.

– Jag har sett honom en hel del. En mittfältare som löper över stora ytor och som vill ha mycket boll. Bra på fasta situationer och med en bra passningsfot, säger Sjögren.

Petrovic har ett år kvar på kontraktet men enligt Fotbollskanalen.se har 27-åringen två veckor på sig att skriftligen bryta kontraktet eftersom BP inte lyckades gå upp i allsvenskan.

– Det stämmer att han har en klausul i kontraktet som gör att han kan lämna oss, säger BP:s klubbdirektör Ola Danhard.

Lennart Sjögren bekräftar att Petrovic, som har 14 juniorlandskamper på meritlistan, står under kontrakt men han vill inte kommentera en eventuell klausul.

– Det är en diskussion vi får ta med BP, säger han.

Hur gick det på träffen i fredags?– Bra. Vi har haft en första diskussion med Gabriel. Vi lyssnade på vad han har för tankar och vi delade med oss av våra ambitioner, säger Sjögren.

Fotbollskanalen hävdar att även Hammarby har Petrovic överst på sin önskelista.

Bjuder in två målvakterI nästa vecka bjuder ÖSK in två nordamerikanska målvakter för provspel. Det handlar om två målvakter som spelar i den finska ligan, amerikanen Josh Wicks i IFK Mariehamn samt Vasas Tomer Chencinski som är född i Israel, uppvuxen i Kanada men som har polskt pass och därmed klassas som en EU-spelare.

– Sista omgången i Finland spelas på lördag och båda hade tänkt åka hem till USA respektive Kanada men tränar med oss från måndag till fredag. Lite olyckligt att det blev samma tidpunkt men vi kunde inte vänta, förklarar Sjögren.

Skiljer de sig åt som målvakter?– Ja, det gör de. Tomer är en modern målvakt som spelar långt ut och som är duktig på fötterna. Josh är en större målvakt, mer fysisk och rejäl, säger Sjögren.

Mer läsning

Annons