Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berger bänkad i debuten

Emil Berger är utlånad från ÖSK för att få speltid. Men han får inleda sin tid i insländska Fylkir på bänken.

Annons

Det är isländska fotbollsförbundet som publicerat startelvorna till kvällens matcher i Pepsi-deild, som den isländska högstaligan officiellt heter.

Och där står det alltså klart att Emil Berger, som för en dryg vecka sedan blev klar för en höstsäsongslång utlåning från ÖSK till Fylkir, bänkas i debuten av sin nya klubb.

Den centrala mittfältaren, som haft det tungt i ÖSK alltsedan en period med körtelfeber våren 2012, får därmed hoppas att Fylkircoachen Ásmundur Arnarsson ger honom ett inhopp.

I kvällens match ställs Fylkir mot Fram i ett av den isländska ligans många Reykjaviksderbyn. En match som startar 21.30 svensk tid.

Fylkir, som spelade Europa league-kval så sent som för tre år sedan, parkerar just nu på tionde plats i ligan med sju poäng på elva omgångar, och balanserar bara med målskillnadens hjälp på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Fram är sjua i tabellen, på 15 poäng.

Tidigare under kvällen gjorde den andre till Island utlånade ÖSK-spelaren Eidur Sigurbjörnsson 1–0-målet för sitt IBV mot Breidablik. En match som IBV, där mittbacken Sigurbjörnsson är lagkapten, dock förlorade sexpoängsmatchen om Europa league-platserna med 1–3.

Mer läsning

Annons