Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berger: "Förstår de besvikna"

Emil Bergers klubbyte rör upp känslor.
Nu talar han ut om övergången till Örebro SK.
– Jag har förståelse för de som känner besvikelse, men jag hoppas att många förstår att en 19-åring tar chansen, säger han.

Annons
Emil Berger.

Efter offentliggörandet att Emil Berger när hans kontrakt går ut efter årets säsong lämnar Degerfors IF för ärkerivalen Örebro SK gick den 19-årige mittfältskrigarens telefon i går varm.

Sent på söndagskvällen berättade Emil om sina känslor efter en turbulent dag.

– Det känns både tråkigt och jätteroligt. Tråkigt att lämna moderklubben, jätteroligt att få chansen i allsvenskan, säger Emil.

– Jag känner att får man chansen i en allsvensk klubb så måste man ta den. Sedan har det alltid varit förbjudet att gå till ÖSK, men själv undrar jag varför det ska vara så. Det känns lite gammaldags, tycker jag.

Vad har ÖSK sagt till dig?

– De har sagt att de tror på mig, och jag hoppas att jag kan ta en plats. Jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket i år, och jag hoppas att det kommer att fortsätta så under resten av säsongen. Och jag hoppas inte att ÖSK blir slutstationen för mig heller, jag är bara 19 år och vill bli så bra som möjligt.

För Berger innebär övergången förstås väldigt mycket positivt – men det har också förekommit en del konstigheter runt affären.

Till exempel skickade Degerfors IF den 15 maj ut ett pressmeddelande om att klubben förlängt kontraktet med Berger med 2,5 år, något som var felaktigt.

– Det blev lite fel där, och jag vet faktiskt inte varför de skickade ut det. Visst var vi nära varandra, men det var några saker som återstod att lösa och vi var aldrig helt överens. Sedan kom ÖSK in i bilden, säger Emil.

Efter att övergången i går blev officiell gick Degerfors IF ut och kritiserade ÖSK för att utan Difs vetskap ha tagit kontakt med Emil mer än sex månader före hans kontrakt med Dif löper ut, något som är i strid med representationsbestämmelserna.

– De ringde till min pappa och pratade med honom från början, och både han och jag var nästan säkra på att mitt kontrakt gick ut den 31 oktober. I sådana fall hade ÖSK fått börja prata med mig från den 1 maj. Någon vecka före den 1 juni sa de att de var intresserade, men vi förhandlade definitivt inte före den 1 juni. Det var ett rent misstag att vi trodde att kontraktet gick ut den 31 oktober och inte den 30 november, och jag hoppas verkligen inte att det blir någon skit på grund av det, säger Emil.

Du tror inte att det här kommer att innebära några bekymmer för dig under den här säsongen?

– Jag hoppas verkligen inte det. Jag förstår att det finns folk som känner hatkänsla mot ÖSK och som tycker att jag inte borde få spela mer i Degerfors efter det här, men jag hoppas verkligen inte att det här kommer att påverka.

Varför går ni ut med det här redan nu?

– Det var ÖSK som ville gå ut med det tidigt. De har en del frågetecken inför nästa säsong och vill göra klart med nya spelare så fort som möjligt.

Fanns det några andra klubbar än ÖSK inblandade?

– Nej, det gjorde det inte vad jag vet. Och ÖSK känns som ett jättebra alternativ. De är ett topplag i allsvenskan nu, och Örebro är inte så långt bort. Det känns faktiskt helt rätt.

Hur tror du att Difs supportrar kommer att behandla dig efter det här?

– Jag har förståelse för de som känner besvikelse, men jag hoppas att många förstår att en 19-åring tar chansen att spela i allsvenskan när man får den.

Hur känner du för Dif?

– Jag är jättetacksam för den tiden jag fått i Degerfors, jag har haft många bra år i Dif och har Degerfors att tacka för väldigt mycket.

Mer läsning

Annons