Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berger: ”Jag har inte trivts”

Den förre ÖSK-spelaren Emil Berger lämnar Norge och flyttar hem till Örebro – där fotbollskarriären fortsätter.

Annons

Emil Berger lyckades aldrig slå sig in i Peo Ljungs lagbygge och lämnade ÖSK inför årets säsong. Karriären gick vidare till norska division 2-laget Kongsvinger där mittfältaren har fått kontinuerligt med speltid.

NA kunde i helgen berätta att Berger nu väljer att bryta sitt kontrakt och flyttar hem till Örebro där han med hjälp av ÖSK får hjälp att söka ett civilt arbete vid sidan av fotbollen. Nu sätter han själv ord på varför han återvänder.

-Jag har inte trivts bra här. Fotbollen har inte varit några problem men jag saknar min familj och mina vänner i Örebro. Jag trivs bra där, säger Berger.

I väntan på att Kongsvinger hittar en ersättare på mittfältet kommer Berger att stanna kvar i Norge. Senast återvänder han till Örebro när det norska transferfönstret stänger den 11 augusti.

Tanken är att fortsätta spela fotboll, men på vilken nivå återstår att se.

-Så länge jag spelar fotboll så kommer jag alltid vara seriös, det vet alla som känner mig. Jag går aldrig in halvhjärtat utan satsar för fullt.

Än så länge har inte Emil Berger märkt av något intresse från någon klubb. Troligtvis kommer han att få vara med och träna med ÖSK för att hålla igång när han kommer hem. Fotbollen kommer dock i andra hand till en början.

-Först och främst måste jag se till att få ett jobb så jag får en inkomst. Det är prio ett. Jag tar inte vad som helst men jag är öppen för olika jobb.

Mer läsning

Annons