Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berglund: "Skönt att vinna mot ÖSK"

ÖSK:s enskilda anledning att det inte blev några mål mot Sundsvall berodde på en målvakt från Örebro.
– Alltid speciellt och att möta ÖSK, säger Sundsvallsmålvakten Oscar Berglund.

Annons

2001 lämnade Oscar Berglund moderklubben Adolfsberg för allsvenska Helsingborg.

En klubb han mest fick agera bänkvärmare i. Förra året flyttade han upp till Sundsvall där han nu är given förstemålvakt. I går mot ÖSK visade han varför han är etta.

Efter en första halvlek där Berglund mest fick stå och frysa var han den Gif Sundsvall kunde tacka för att de lyckades hålla ledningen fram till slutsignalen. Flera räddningar av 29-åringen var högkvalificerade.

– Ja, jag fick slita hårt i den här matchen. Jag hade väl lite tur och fick bollarna på rätt ställen. Skönt att få bidra till segern, säger Berglund.

Var det någon i ÖSK som drömde mardrömmar om Sundsvallsmålvakten i natt så var det Shpetim Hasani. Anfallaren som hade gjort fyra mål på de två föregående matcherna stod för det mesta i ÖSK:s chansväg.

* Dels ett lurigt distansskott i den 48:e minuten där bollen dök mot främre stolpen som Berglund hann styra ut precis.

* Dels en nick i den 78:e minuten som Berglund räddade med fingertopparna.

* Men framför allt en mycket lurig klack från snäv vinkel i den 66:e minuten som såg ut att gå mot bortre hörnet. Men Berglund hann ner och räddade mirakulöst.

– Bollen bara dök upp där och jag hann precis. En ren reflex. Hade tur att den smet utanför sedan, säger Berglund.

Som utöver drömräddningarna utstrålade pondus och agerade stabilt i Sundsvallsmålet. Efteråt var han nöjd och belåten över tre viktiga poäng som innebar en skjuts upp till andraplatsen i tabellen, bara två poäng efter ÖSK och en före Falkenberg.

– Så klart jätteskönt. Det hade varit jobbigt om vi förlorat och då varit åtta poäng efter ÖSK. Men det kändes verkligen inte som vi skulle förlora den här matchen även om de tryckte på i andra halvlek.

Oscar Berglund har aldrig tillhört ÖSK, men som örebroare betyder ändå matcherna mot ÖSK extra.

– Så är det. Örebro är ändå min hemstad. Det är alltid speciellt att möta ÖSK. Har gjort det några gånger nu. Det är roligt, framför allt när vi vinner. Vi hade en jobbig förlust mot dem (3–0 till ÖSK) i våras där vi inte var speciellt bra. Just därför var det skönt att vi kunde vinna i dag mot dem.

Men ännu skönare var förstås att laget som sagt klättrar i tabellen. En tabell där det alltså är just ÖSK och Sundsvall som just nu har de allsvenska platserna. Och frågar man Oscar Berglund kommer det att stå sig hela vägen.

– Ja, det hade inte gjort mig något i alla fall. Tycker att vi två är de bästa lagen. Samtidigt gäller det att fortsätta vinna varje omgång nu för det gör lagen runt om. Degerfors är ju också i allra högsta grad med. Men förhoppningsvis är vi i toppen för att stanna.

Mer läsning

Annons