Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berisha: "Började tidigt leta andra klubbar"

Efter sista matchen berättade Ilir Berisha om sina känslor att tvingas bort från ÖSK.

Annons
Ilir Berisha med en blomsterkvast efter sista matchen i ÖSK 2014.

När en minut återstod av den allsvenska epilogen mot Häcken byttes Ilir Berisha istället för Magnus Wikström. De båda mittbackarna kramade om varandra i sin avskedmatch. Berisha hann sedan missa markeringen på Nasiru Mohammed som reducerade till 5-2 på stopptid.

Efter slutsignalen blev Berisha avtackad och han höll även i segersången i omklädningsrummet efteråt. Med fotbollsskorna som trumpinnar.

Det blev också kosovoalbanens sista insats för ÖSK.

I fredags blev det klart att Berisha inte får förlängt kontrakt efter tre svartvita säsonger.

För NA kommenterade han klubbens beslut:

- Det kom inte som någon chock. Det var förväntat, inget nytt, säger Berisha.

- Klart det är tråkigt att lämna laget och den härliga stämningen som finns i omklädningsrummet. Men fotbollslivet går vidare och jag måste hitta nya utmaningar.

När fick du reda på det här?

-Helt ärligt…som situationen varit, att jag inte var förstavalet i laget… så hade jag magkänslan att jag inte skulle bli kvar. Därför började jag i ett tidigt skede att leta efter andra klubbar.

Vad ska du göra nu?

- Som, sagt, jag har börjat leta lite efter en ny klubb och transferfönstret öppnar inte förrän i januari så jag behöver inte stressa. Det finns några klubbar som min agent pratar med men det är inget konkret. Vi får se vad som händer.

Blir du kvar i Sverige?

- Det är inte ett måste att jag blir kvar i Sverige. Det kan bli en klubb var som helst. Jag har hört rykten om att det finns några allsvenska klubbar som är intresserade men jag vet inte om det är sant.

Berisha fick det definitiva beskedet så sent som i fredags, samma dag som det blev officiellt.

- Egentligen borde jag ha fått det här beskedet mycket tidigare om det ska skötas på ett professionellt sätt, säger han.

- Men jag accepterar förstås deras beslut och har hela tiden varit professionell även om jag inte varit med i laget eller startat matcherna.

ÖSK:s Magnus Sköldmark ville i fredags helst inte kommentera om beslutet att inte ge den skadeförföljde 23-åringen förlängt kontrakt bottnade i medicinska eller sportsliga grunder.

Är det dina skadeproblem som tvingar dig att lämna?

- Det tror jag absolut inte. Jag mår bra och känner mig frisk till 120 procent. Det är inget snack om medicinska grejer.

Så varför få du inte vara kvar?

- Det vet jag inte. Jag vill inte veta för mycket men jag accepterar deras beslut. Så professionell måste man vara.  Men skulle nån säga att det har att göra med medicinska skäl är det absolut inte sant, hävdar Ilir Berisha.

Mer läsning

Annons