Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berisha ledde ÖSK-klacken

För fyra månader sedan åkte han på en svår knäskada - mot Ljungskile. I går ledde mittbacken Ilir Berisha ÖSK-klacken -  i Ljungskile.

Annons
Ilir Berisha och Emil Berger i ÖSK-klacken.

- Jag ville ge grabbarna lite extra motivation, förklarar Berisha.

Ilir Berisha var säkerheten själv i ÖSK:s mittförsvar i våras när laget gick som tåget i superettan.

Men i hemmamatchen mot Ljungskile (1-0) den 26 juni, för drygt fyra månader sedan, drabbades han av en allvarlig broskskada i höger knä.

Sedan dess har han fått följa sitt lag från läktaren.

Mot Ljungskile blev han till och med hejaklacksledare för en kort stund. När Erik Wärlegård värmt upp klacken med några ramsor uppmanades Berisha att köra en sång.

Kosovoalbanen var med på noterna och de sju busslasterna med supportrar jublade givetvis.

Berisha följde matchen i sällskap med lagkompisarna Tobias Nilsson, Emil Berger och Jacob Rinne som också stod i klacken.

Efter slutsignalen fick de jubla ihop med sina ÖSK-kamrater.

- Fantastiskt. Kan inte beskriva känslan. Jag är jätteglad över grabbarnas prestation. Vi har längtat efter det här och förtjänar det, säger Berisha.

Hur går det med rehabträningen?

- Nu har jag kört rehab i två månader efter operationen. Jag hoppas att jag kan börja träna med laget i januari, men jag tänker inte stressa. Det är en lång säsong och jag måste vara smart.

Du är inställd på spel i allsvenskan?

- Absolut. och jag har ett år kvar på kontraktet.

Broskskador är inte att leka med. Är du orolig för att skadan ska stoppa dig?

- I början var jag det, men efter operationen känns det mycket bättre. Jag kan köra lite styrketräning nu men har mycket jobb framför mig. Jag får ta det steg för steg.

En annan försvarare, Samuel Wowoah, fick följa avgörandet från avbytarbänken. Wowoah var med redan när ÖSK spelade en avgörande match om SM-guldet 1994 i Landskrona. För 19 år sedan.

Var placerar du in det här på listan över störst händelser i karriären?

- Topp-tre definitivt. Snudd på att vinna SM-guld.

Vad säger du om matchen?

- Vi började nervöst men successivt kom vi in i matchen även om det inte var något skönspel. Vi skapade inte så mycket, men vi släppte inte till så mycket heller. Det var en jämn match fram till straffen. Sen tycker jag att vi tog över. En fantastiskt bra seger.

- Ska jag vara ärlig var det den här matchen jag fasade lite för, jag hade hoppats på att vi skulle avgöra tidigare. Men när det blev så här tycker jag att den här matchen var den tuffaste.

Ditt kontrakt går ut men du har redan deklarerat att du vill fortsätta?

- Ja, det är ju kul. Det är härliga killar. Halva grejen är att vara med i omklädningsrummet med den atmosfären som finns där. Den glädje som vi har i den här truppen är otrolig, säger Wowoah.

Så det spelar ingen roll att du hamnat på bänken?

- Nej, inte sen sån här dag. Klart man vill spela men jag hamnade i en liten svacka och de andra har gjort det jäkligt bra. "Dajje" (Daniel Björnquist) och Christoffer Wiktorsson har gjort det kanonbra. Finns inget att klaga på. Jag kan bara göra mitt bästa på träning och sen är det tränarna som tar ut laget, säger Wowoah innan han som siste man hoppar på bussen hem till Örebro.

Mer läsning

Annons