Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berisha om den tuffa omställningen

Bänkad på nytt. Men efter paus kom han in och lyfte ÖSK-spelet.
- Då tog vi kontroll över planen och inte tvärtom, säger Ilir Berisha.

Annons

Mittbacken fick på nytt finna sig i att börja utanför laget. I mittförsvaret tog sydafrikanen Ayanda Nkili plats bredvid lagkapten Magnus Wikström. Men när Peo Ljung tidigt vaskade om och tog ut Tobias Nilsson fick han sin chans direkt efter pausvilan.

Nkili flyttades upp ett steg och Ilir Bersha klev in som både mittlås, och på slutet extraanfallare när ÖSK jagade en kvittering.

- Vi vaknade till i andra halvlek. Då tog vi kontroll över planen och lät den inte hämma vårt spel lika mycket som i början, säger han.

För ÖSK var det den första kontakten med naturgräs för säsongen. En jobbig upplevelse, enligt mittbacken.

- Det var riktigt tufft. Det var ju fyra och en halv månad sedan vi sprang på ett sånt underlag. Man blev jättetrött och fick jobba extra hårt för att få kontroll på bollen i passningsspelet. Det är stor skillnad när man är van vårt konstgräs, säger Ilir Berisha.

Han anser också att det massiva publikstödet hjälpte hemmalaget på slutet.

- Hammarby blev oerhört motiverade av sina fans. Det gjorde att man orkade stå emot när vi tryckte på i slutet samtidigt som vi inte hade vår bästa dag, summerar han.

Hur ser du på läget att du inte startat de två senaste matcherna?

- Jag är helt frisk, så för den skull är det inga problem. För mig gäller det nu att jobba hårt för att ta tillbaka min plats.

Läs mycket mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons