Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet: Släpps inte in i Elfenbenskusten

Direkt efter matchen mot Brommapojkarna på fredag åker ÖSK-anfallaren Alhassan "Crespo" Kamara för att spela kval till afrikanska mästerskapen. Men nu är det oklart vart matchen mot Elfenbenskusten kommer att spelas.

Annons

Orsaken är att Elfenbenskustens regering beslutat att inte ge Sierra Leones fotbollslandslag inresetillstånd för kvalmatchen som ska spelas nästa lördag, den 6 september.

Bakgrunden är ebolautbrottet i Västafrika som hittills kostat över 1 400 människor livet, varav nästan 400 i Sierra Leone. Elfenbenskustens regering vill hindra att smittan sprider sig till landet, och vägrar därför att låta kvalmatchen till de afrikanska mästerskapen spelas där.

– Myndigheterna har informerat oss om beslutet att matchen inte får spelas i Abjidjan. Våra myndigheter vill inte ta någon risk med hänsyn till ebolaepidemin. Nu tittar vi på möjligheter att flytta matchen. Afrikanska fotbollskonfederationens kalender måste respekteras, säger Eric Kacou, talesman för det ivorianska fotbollsförbundet, till AFP.

Hittar inte Elfenbenskusten en ny spelplats inom kort riskerar landet, med stjärnspelare som Didier Drogba och Yaya Touré, att kastas ut ur kvalspelet.

Sedan tidigare står det klart att Sierra Leone kommer tvingas spela alla sina hemmamatcher i kvalet på neutral plan, i andra länder, men än så länge har sökandet efter en värdnation för matchen mot Kongo-Kinshasa den 10 september varit fruktlöst.

ÖSK-stjärnan Alhassan "Crespo" Kamara har just nu en hysterisk målform och kommer efter fredagskvällens match mot Brommapojkarna att flyga till Afrika för att ansluta till landslaget. Men i dagsläget är det alltså inte ens säkert att någon av de båda kvalmatcherna verkligen blir av.

Mer läsning

Annons