Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut: Derbyt ställs in

(UPPDATERAD 12.45) Det blir ingen match mellan Degerfors och ÖSK i dag. På lördagsmorgonen fattades beslutet att träningspremiären inte kan spelas på Stora Vallas nya konstgräsplan.

Annons

Tidigt på lördagsmorgonen kom beskedet: Det blir inget träningsmatchderby mellan ÖSK och Dif i dag. Trots att det förväntats storpublik, uppåt 1 500 åskådare, gick derbyt inte att rädda.

Orsaken: Plastgräset på Stora Vallas nya konstgräsplan har fortfarande en isig skorpa över sig.

Rejält bakslagSent på fredagskvällen tyckte Degerfors IF:s tränare och sportchef Patrik Werner att smältprocessen såg mycket lovande ut, men under natten blev det ett rejält bakslag.

- När vi kom hit i morse hade temperaturen i underlaget sjunkit. De som jobbar med det vet inte vad det beror på, men det handlar om någon typ av fel. Värmeanläggningen är så ny att de antagligen inte hunnit få koll på allt än. Det är inte säkert att matchen hade kunnat spelas ens om allt fungerat som det skulle, men nu går det definitivt inte, säger Werner till NA.

Värmen installerades så sent som i onsdags, men då var tanken att planen skulle hinna frostas av redan till Difs träning på torsdagseftermiddagen. Så blev alltså inte fallet.

Matchen kan, på grund av polisens tillstånd, inte spelas någon annanstans i dag.

Diskuterar annan dagDäremot kan den flyttas tidsmässigt, och klubbarna är redan igång med en diskussion om att spela matchen i morgon eller i början av nästa vecka.

- Det är så klart skittråkigt att ställa in, vi ville verkligen spela den här matchen. Jag var i kontakt med ÖSK nu på morgonen för att se om matchen passar in i deras schema någon av de närmaste dagarna. Vi får hoppas på det, säger Werner.

Kan inte derbyt spelas den närmaste veckan kommer lagens träningsmatchpremiärer istället att spelas nästa lördag, då ÖSK spelar hemma mot Gefle och Dif hemma mot division 1-laget Karlstad BK.

Veckan därefter åker ÖSK till Finland för träningsturneringen i Seinäjoki.

ÖSK:s A-trupp i morgonMen redan i morgon söndag kommer ÖSK:s A-trupp att delta i den planerade U21-matchen mot Karlstad BK. Enligt klubbens hemsida ska ÖSK ställa upp med sina A-lagsspelare i första halvlek medan den andra blandas upp med U21-truppens. Avsparkstid för mötet mot Karlstad är klockan 13.00 på Behrn arena.

Mer läsning

Annons