Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandkåren ska få fart på spelet

I morgon spelar ÖSK hemmapremär.
Men de får klara sig utan bevattningssystemet på Behrn arena.
– Tjälen har precis släppt så vi måste vänta lite innan vi kan börja gräva, säger Rolf Karlsson som är förvaltningschef på Örebroporten.

Annons

Efter succén på Gamla Ullevi mot IFK Göteborg i premiären är det dags för ÖSK att spela på Behrn arena. I morgon kommer nykomlingen Syrianska hit men bevattningssystemet som normalt sett används för att vattna planen innan match är ännu inte på plats.

– Själva anläggningen är klar men vi vill inte börja gräva i marken ännu eftersom tjälen precis har släppt. Dessutom måste vi gräva precis där bortasupportrarna kommer in och då passar det dåligt eftersom Syrianska kommer med så många. Polisen brukar inte gilla att det ligger massa småsten där helller som kan kastas in, säger Rolf Karlsson.

En blöt gräsmatta behövs för att öka bolltempot och underlätta för ett snabbt passningsspel.

Nu får ÖSK vända sig till brandkåren i stället för att få hjälp med bevattningen.

– Det är så de har gjort tidigare så det brukar inte vara några problem, säger Rolf Karlsson.

Kommer bevattningssystem att fungera till nästa hemmamatch?

– När man har börjat gräva så är det ett arbete som tar ungefär två veckor så jag kan inte lova något. Men jag hoppas och tror att vi ska komma igång och gräva i nästa vecka.

Efter matchen mot Syrianska dröjer det tio dagar innan ÖSK spelar sin nästa hemmamatch på Behrn arena. Mot Gefle den 18 april.

Mer läsning

Annons