Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brügge enda alternativet

Allt talar för att Michael Almebäck hamnar i belgiska Club Brügge.
Magnus Sköldmark, ansvarig för spelarförsäljningar i ÖSK, bekräftar nu att enbart belgarna är med på banan.
– Brügge är det enda konkreta som finns, och de är väldigt intresserade av Micke, det råder inget tvivel om, säger Sköldmark.

Annons

Enligt uppgifter till NA så är ÖSK och Club Brügge överens om övergångsvillkoren. Fem miljoner kronor och en klausul som ger ÖSK rätt till 20 procent om Almebäck säljs vidare.

– Jag kan i det här läget inte säga mer om några detaljer, säger Magnus Sköldmark.

Det som enligt samma källor återstår är för Almebäck att komma överens med den belgiska klubben om sina personliga villkor.

Det närmaste transferfönstret i Europa öppnar den 1 juli.

Så här långt är intresset för Michael Almebäck det enda konkreta vad gäller ÖSK-spelare.

Bedoya hett föremålAlejandro Bedoya, som nu är i hemma i USA med det amerikanska Gold cup-laget, har varit föremål för många rykten.

– Flera klubbar har varit här och kikat på Bedoya under våren, och jag skulle bli förvånad om om det inte kommer något konkret för hans del. Alejandro har varit väldigt bra under våren, och förbättrat det som tidigare ansetts vara hans svaghet, mål och poäng, säger Sköldmark.

Bedoya har testat med Birmingham City, och även synats av skotska Glasgow Rangers. Men amerikanen har inte de meriter som krävs för ett arbetstillstånd i Storbritannien.

– Det har han inte, men om intresset finns från någon klubb där så finns en möjlighet att gå via en tribunal som kan ge tillstånd. Men den chansen få kanske betraktas som liten, säger Magnus Sköldmark.

Holland och BelgienAnnars är det holländska och belgiska klubbar som varit flitigast i sina allsvenska besök. Och enligt Sköldmark är det Almebäck och Bedoya som varit föremål för deras intresse.

– Även några tyska klubbar har varit här, och jag skulle inte utesluta att där kan finnas intresse för Bedoya.

Mer läsning

Annons