Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crespo firade med ÖSK

Han sköt sex mål på tolv matcher under vårsäsongen innan han blev återkallad till AIK. På onsdagen var Alhassan "Crespo" Kamara med och hyllades i rådhuset och på Slottet – dagen efter NA avslöjat att ÖSK ånyo är ute efter anfallarens tjänster.

Annons
Alhassan

På onsdagen hyllades ÖSK-truppen på rådhuset och Örebro slott för att laget tagit sig tillbaka till allsvenskan. Bland spelarna fanns Alhassan "Crespo" Kamara. Den 20-årige anfallaren från Sierra Leone som först var utlånad från AIK till ÖSK förra hösten. Men Crespos fyra mål på åtta matcher kunde inte förhindra att ÖSK ramlade ur allsvenskan. I år spelade Crespo vårsäsongen i ÖSK och var med sina sex mål på tolv matcher i allra högsta grad delaktig till att laget gick urstarkt före sommaren.

Men sedan valde AIK att utnyttja klausulen i låneavtalet och kallade tillbaka Crespo. Men hösten i AIK blev inte alls lyckad. Bara tre inhopp på totalt 44 matcher och skador satte stopp för en Crespo-succé i Gnaget.

Men det var en glad Crespo som mottog hyllningarna med övriga ÖSK-spelare och -ledare.

– Det är roligt att vara en del av det, för de får mig alltid att känna mig som en i gänget. Det känns väldigt bra, säger han om hur det var att träffa de gamla lagkamraterna igen.

– Det är kul. Alla har gjort ett så otroligt bra jobb för att ta Örebro tillbaka till allsvenskan. Det är en härlig känsla att fira det du har jobbat för, säger han om hyllningarna.

Kändes det tråkigt att inte få vara med hela vägen?– Det är sådant som ingår. Jag har ju fortfarande ett kontrakt med AIK och de valde att ta tillbaka mig, så det var inte mycket för mig att välja på eftersom jag är deras spelare. Men det är bra att ÖSK har gått upp igen, och nu får de ta ytterligare steg.

På tisdagen kunde NA berätta att ÖSK är intresserat av att knyta Crespo till sig inför den allsvenska comebacken 2014. Crespo själv är fåordig.

– Du vet, rykten är alltid rykten. Jag vet inte än. Jag är fortfarande en AIK-spelare, och jag har fortfarande ett långt kontrakt med AIK. Det är upp till klubbarna att bestämma om något ska hända, säger han.

Om möjligheten till spel i ÖSK skulle uppstå – skulle du vara intresserad då?– Det är alltid en skön känsla att vara i Örebro. Men det är inte en fråga som det går att svara på nu. Vi får helt enkelt se vad som händer de kommande månaderna – eller veckorna. Vi vet inte än.

Spelarna kanske försöker övertala dig nu?– Exakt, haha, skrattar Crespo och ler.

Mer läsning

Annons