Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crespo: "Hoppades få börja träna"

ÖSK-stjärnan Alhassan "Crespo" Kamara magnetkameraundersöktes i dag. Svar: Skadan är inte läkt. 

Annons

- Jag hade hoppats att  doktorn skulle säga att det var läkt och att jag kunde börja träna ordentligt igen och snart spela matcher. Men tyvärr, säger den 22-årige anfallaren från Sierra Leone till NA på måndagkvällen.

Fjolårets 14 mål gav en femteplats i den allsvenska skytteligan - trots att Crespo var skadad förra våren och egentligen bara spelade en halv säsong.

Nu upprepar sig skadedelen av fjolåret. Crespo har gått skadad sedan en månad före allsvenska starten, och är av allt att döma inte i närheten av en comeback.

Han undersöktes på måndagen av ÖSK-läkaren Ulf Nordström, för att se om den "underkroppsskada" som hållit honom ifrån såväl spel som fotbollsträning var läkt.

- Jag fick beskedet att läkningsprocessen gått framåt, men skadan är inte 100 procent läkt. Vilket för min del innebär att jag måste ha fortsatt tålamod, och vara försiktig med hur jag använder högerfoten. Jag får inte ens jogga, och måste vara noga med hur jag sätter ned foten när jag går.

Kan du träna alls?- Ja, jag cyklar och kör styrketräning för att underhålla kondition och styrka.

Hur känner du inför läkarbeskedet, fick du någon form av tidsprognos för när du kan vara tillbaka?

- Jag känner att det närmar sig, men hade gärna fått ett ännu mer positivt besked. Någon prognos i tid fick jag inte, det är tydligen svårbedömt och vår läkare vill inte ge mig en prognos som kanske inte håller. Risken är att man blir besviken då, säger Crespo.

ÖSK har gjort ett spelmål, två totalt, på fem matcher. Självklart är saknaden av en Kamara i form stor.

- Jag lider med laget när det går tungt, men jag vet att det kommer att vända. Självklart är det tufft att inte kunna vara med och hjälpa till.

Den 7 juni går allsvenskan på sommarledighet. Återstår att se om Crespo kan vara tillbaka innan det återstartar i början av juli. Inte mycket talar för det just nu.

Mer läsning

Annons