Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Crespo" i landslaget – trots ebolautbrott

Sierra Leone skakas av historiens värsta ebolautbrott. Trots det kommer fotbollandslaget att få delta i kvalet till afrikanska mästerskapen – med ÖSK-stjärnan Alhassan "Crespo" Kamara i truppen.

Annons

Det är Sierra Leones förbundskapten Johnny McKinstry som tagit ut 20-mannatruppen till de två första matcherna i kvalgruppen till afrikanska mästerskapen 2015.

Och Alhassan "Crespo" Kamara finns alltså med, tillsammans med bland andra Norrköpings Alhaji Kamara, Syrianskas Sheriff Suma och Luleås Ibrahim Kallay. ÖSK har tidigare i sommar stoppat "Crespo" från spel i landslaget, men har nu inte det valet eftersom matcherna, den 6 och den 10 september, spelas på officiella Fifa-datum.

Ett större problem är i stället det ebolautbrott, historiens värsta med långt över 1 000 dödsoffer, som just nu skakar Västafrika och gör att Sierra Leone inte tillåts spela matcher på hemmaplan.

Första matchen i kvalet spelas borta mot stjärntyngda VM-nationen Elfenbenskusten och påverkas därför inte, men den 10 september ska Sierra Leone möta Kongo-Kinshasa på "hemmaplan". Tidigare i veckan såg det ut som om den matchen skulle kunna spelas i Ghana, men enligt de senaste uppgifterna i inhemska tidningar verkar Sierra Leone nu få fortsätta jakten på en arena för kvalmatchen.

Förutom Sierra Leone, Elfenbenskusten och Kongo-Kinshasa finns Kamerun i kvalgruppen. De två bästa lagen i de sju kvalgrupperna plus den bästa trean avancerar till afrikanska mästerskapen i Marocko i januari och februari.

Mer läsning

Annons