Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crespo lämnar ÖSK

Alhassan "Crespo" Kamara blir inte kvar i ÖSK.
Succéanfallaren återvänder till AIK som kallar tillbaka honom efter lån.

Annons

Den kraftfulle anfallaren har etablerat sig som given startspelare i ÖSK är också lagets bästa målskytt under våren. Sex fullträffar har det blivit när ÖSK gått som tåget och skaffat sig ett bra utgångsläge inför höstsäsongen.

Men några fler mål i  ÖSK-tröjan blir det inte. AIK meddelar på sin hemsida att de kallar kallar tillbaka sin anfallare efter låneavtalet med ÖSK. 

 - ”Crespo” har haft den utvecklingskurva som vi hoppats på och han är i god mål- och fysisk form. Vi är tacksamma för Örebros sätt att ge honom speltid och utveckling och ser mycket fram emot att ha tillbaka honom i AIK, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till hemsidan.

Avtalet mellan ÖSK och AIK gällde fram till sommaren men det fanns en option på att förlänga det under hösten om båda parter skulle vara intresserade av det. Nu blir det ingen förlängning och Crespo ansluter till AIK den 7 juli.

Magnus Skölmdark, tillfällig sportchef i ÖSK, är inte helt överraskad att AIK väljer den här lösningen. 

- Vi hade givetvis hoppats på att kunna behålla honom under hösten, men vi har hela tiden varit medvetna om att detta kan ske, och det är AIK som har bollen i frågan, säger ÖSK:s tillfällige sportchef Magnus Sköldmark till NA.

ÖSK har andra trådar ute men kommer inte att stressa fram en rekrytering av en ersättare till Crespo.

- Vi är nöjda med situationen på anfallssidan, har en bra bredd där. Förutom Samuelsson, Hasani och Atashkadeh finns också andra spelare i truppen som kan fylla en anfallsroll, säger Sköldmark, och tänker främst på Marcus Astvald och Kalle Holmberg som båda spelat i forwardroller.

- Men som sagt, vi letar ändå efter ytterligare en forward nu när Kamara lämnar.

Provspelande Michael Mensah, som var i Örebro i förra veckan, är inte ett alternativ som ÖSK går vidare med.

Mer läsning

Annons