Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Björnquist klar för ny allsvensk klubb – förstärker nykomlingen AFC

Han fick inte förlängt kontrakt i ÖSK.
Nu är örebroaren Daniel Björnquist klar för seriekonkurrenten AFC Eskilstuna, nykomling i allsvenskan.
– Det känns spännande och positivt, samtidigt är det en stor utmaning för mig, säger högerbacken till klubbens hemsida.

Annons

ÖSK värvade Daniel Björnquist från dåvarade division 1-laget BK Forward sommaren 2013, och sedan dess har "Dajje" gjort 95 matcher i superettan (första halvåret) och allsvenskan för ÖSK, bland annat startat 83 av klubbens 90 allsvenska matcher de senaste tre åren.

Men i höstas erbjöds han inget nytt kontrakt – och nu har högerbacken alltså hittat en ny klubb.

Karriären fortsätter nu hos den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna, som tränas av gamle ÖSK-tränaren Pelle Olsson och som möter just ÖSK i hemmapremiären den 8 april. Där har ytterbacken skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen med option på ytterligare ett år.

– Det känns spännande och positivt, samtidigt är det en stor utmaning för mig. Jag har stora förhoppningar om att det skall gå så bra som möjligt. Jag har sett några matcher och tycker att det är ett mycket spelskickligt lag. Lite koll på truppen har jag i alla fall, säger Björnquist till klubbens hemsida.

Björnquist, som är född och uppvuxen i Örebro och fostrade i Sköllersta IF, fyller 28 år på söndagen, och är som fotbollsspelare mest känd för sin snabbhet.

– Det betyder mycket för oss att få hit en sådan kille. En otroligt erfaren och duktig spelare som blir viktig för oss, säger AFC:s sportchef Azad Budak om Björnquist till Eskilstuna-Kuriren.

Björnquist har tidigare berättat för NA att han var mycket överraskad när ÖSK valde att inte erbjuda honom något förlängt kontrakt inför 2017.

– Ja, ehh, jag blev förvånad, kan man väl säga. ÖSK ville förlänga redan i våras, och det är det som har kommunicerats under året. Men när jag kom till mötet fick jag veta att de inte längre ville ha mig kvar. När jag fick det var det lite chockartat. Klart att jag är besviken, sa Björnquist då.

Sedan tidigare har Martin Broberg (norska Odd), Daniel Nordmark (division 2-klubben Lidköpings FK) och Astrit Ajdarevic (grekiska AEK Aten) lämnat ÖSK och gjort klart med nya klubbar. Även Erik Moberg kommer av allt att döma att lämna klubben med det fortfarande pågår diskussioner med Robert Åhman Persson.

Mer läsning

Annons