Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför missar Yasin Malmömatchen

Ahmed Yasin är ÖSK-spelare veckan ut – men missar sin egen avslutningsmatch. I stället ser Marcus Pode ut att ersätta på kanten.

Annons

Ahmed Yasin lämnar ÖSK för AGF Århus på söndag.

Men faktum är att mittfältaren redan gjort sin sista match för Örebro. Han kommer inte att spela i lördagens bortamatch mot Malmö FF, finns inte med i den 18-mannatrupp som klubben tagit ut. Orsaken: En lättare knäskada.

– Jag har en liten sträckning i högra knäet. Jag fick den i Djurgårdsmatchen, och det är fortfarande lite svullet, säger Yasin som tränade på gym under torsdage och sedan följde avslutningen av fotbollsträningen från sidlinjen.

Yasin har varit ÖSK:s kanske bäste spelare i år, och i elvamannaspelet på torsdagsträningen togs hans plats som högerytter av anfallaren Marcus Pode. In i laget kommer Kalle Holmberg.

Det är också en del av en rejäl ommöberling på ÖSK:s mittfält och anfall. Av torsdagsträningen att döma byter samtliga spelare framför backlinjen position till Malmömatchen jämfört med lördagens 2–0-förlust mot Djurgården. Senast spelade ÖSK med Nordin Gerzic som mittfältslibero, Pode på topp och ett fyrmannamittfält med, från höger, Yasin, Robert Åhman Persson, Daniel Nordmark och Daniel Gustavsson. Nu kommer Ayanda Nkili, som var utanför truppen mot Djurgården, in som defensiv mittfältare och Gustavsson kliver upp på topp, medan mittfältet formeras med Pode, Gerzic, Åhman Persson och Kalle Holmberg.

Nikili blir också den som tar Yasins plats i truppen, medan mittbacken Carl Ekstrand Hamrén gör debut i en allsvensk trupp på bekostnad av anfallaren Christer Lipovac som ställs utanför.

Saknas i truppen gör långtidsskadade Alhassan "Crespo" Kamara och Sam Mensah, som fördes till sjukhus med bröstsmärtor efter träningsmatchen mot Sundsvall för snart två veckor sedan.

Mensah var tillbaka på Behrn arenas konstgräs på torsdagen, värmde upp med övriga laget och körde sedan enskilt med ÖSK:s fystränare Jimmy Högberg vid sidan om planen.

– Det går åt rätt håll. Han har förstås fått bra besked eftersom han kunnat börja träna igen, men vi väntar fortfarande på de sista svaren, säger tränaren Alexander Axén som är fåordig om ”Crespo” som tränade på gymmet hela passet.

– Han fortsätter köra sitt eget program.

Även reservmålvakten Jacob Rinne saknades på torsdagsträningen, men enligt Axén handlade det bara om en försiktighetsåtgärd.

– Han är sjuk, men det ska inte vara någon fara inför Malmömatchen. Det är mer att han inte ska smitta någon annan.

För Yasin är det med blandade känslor han i och med torsdagens träning nu lämnar ÖSK.

– Det kommer bli tråkigt. Jag har kommit väldigt nära alla spelare här, de är verkligen som bröder för mig. Det känns som att lämna en andra familj. Det kommer bli jobbigt, men man får fortsätta att hålla kontakt via telefon. Jag har också kommit nära tränarna och vill tacka dem för den här tiden och för allt förtroende jag fått, säger han.

– Visst finns det en chans att jag återvänder senare i karriären, men först måste jag ut och testa vingarna. Danmark är ett stopp på vägen, jag har redan bestämt mig mentalt för att det kommer bli en flytt till en ännu större liga i framtiden.

Yasins nya klubb AGF Århus genrepar mot Ålborg på lördag, och startar danska ligan hemma mot Bröndby nästa söndag.

ÖSK åker ned till Malmö under fredagsförmiddagen och tränar sista passet inför matchen på plats i Skåne på eftermiddagen. Oklart ännu på vilken plan, dock.

ÖSK:s preliminära startelva mot Malmö: Oscar Jansson – Daniel Björnquist, Eidur Sigurbjörnsson, Erik Moberg, Logi Valgardsson – Ayanda Nkili – Marcus Pode, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Kalle Holmberg – Daniel Gustavsson.

Avbytare: Patrik Haginge, Daniel Nordmark, Jonathan Lundberg, Christoffer Wiktorsson, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Ring, Jacob Rinne (mv-res).

Mer läsning

Annons