Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför nobbade Crespo Premier league-klubb

Alhassan ”Crespo” Kamara har nyligen nobbat ett provspel i en engelsk Premier league-klubb.– Vi tycker att han är för bra för att provspela, säger agenten Patrick Mörk.

Annons

Frågan är inte om – utan när – ÖSK:s skyttekung Alhassan Kamara, 21, kommer att bli såld. 14 mål på de tolv senaste matcherna i allsvenskan har gjort honom till ett jagat byte i Europa.

ÖSK svarade för en suverän höst och slutade sexa i allsvenskan. "Crespo" lyfte nykomlingen och avslutade säsongen med ett hattrick på åtta minuter mot Häcken.

– Det är väl bara Markus Rosenberg som är hetare på marknaden. Jag pratar med många klubbar om ”Crespo”. Tänk om han hade varit skadefri under våren, då hade han med största sannolikhet vunnit skytteligan i allsvenskan. Han har gått från skadad och från AIK:s bänk till att fullständigt explodera i höst, säger Kamaras agent Patrick Mörk.

Enligt uppgifter till NA erbjöd Mörk även Alhassan Kamaras gode vän Alhaji Kamara inför säsongen. Men ÖSK nobbade den 20-årige Värnamo-anfallaren som i stället gick till IFK Norrköping och gjorde succé med tio mål i serien.

– Både jag och "Crespo" pratade med ÖSK om Alhaji. Tänk vilket anfallspar de hade blivit, säger Mörk.

När säljs Crespo och vad är rimligt att tro att ÖSK kommer kunna få för honom ekonomiskt?

– Mitt mål är att han kommer att säljas under 2015. Sedan får vi se när det blir. Vinterfönstret är bara tio procent av sommarfönstret så det är en balansgång för spelaren och ÖSK, säger Mörk och fortsätter:

– Niklas Skoog är ÖSK:s största försäljning på 8 miljoner kronor till Malmö FF. Så det är klart att vi vill att "Crespo" ska bli en historisk försäljning. Sedan måste man ha klart för sig att allsvenskan är en medioker liga och att prislappen måste vara rimlig.

Inget stekhett för stunden?

– Vi sa nyligen nej till en klubb i Premier league som ville bjuda över "Crespo". Vi tycker att han är för bra för provspel. Vi vet att det är många som följer honom nu.

Mer läsning

Annons