Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De protesterar mot tv-bolagen

När ÖSK under söndagen tar emot Häcken på Behrn arena kommer Kubanerna anordna en manifestation mot tv-bolagens inflytande över matchtider och matchdagar.

Annons

Manifestationen är utlyst av Football Supporters Europe och stöds av Svenska Fotbollssupporterunionen där ÖSK:s supporterklubb Kubanerna är anslutna.

Manifestationen bär namnet "Our game, Our time" och syftar på tv-bolagens allt mer ökade inflytande över matchdagar och matchtider.

Kubanernas protest rikar sig främst mot ändrandet av tider och dagar nära inpå de tidigare bestämda matchdagarna.

- Vi känner att större hänsyn borde visas mot de åskådare som faktiskt är på plats, oavsett om de står i klacken eller sitter på sittplats. Det är vi gemensamt som skapar den atmosfär på arenan som spelarna vill ha för att kämpa det där lilla extra. Ändå är det vi som blir drabbade när matcher flyttas, oftast tätt inpå matchdagen, skriver Kubanernas ordförande  Fredrik Ornstein och Örebro Tifos ordförande Kristoffer Lundell i ett pressmeddelande.

Kubanerna kommer genomföra protesten mellan ÖSK och Häcken med att låta Västra Stå vara tom under matchens första 20 minuter. Kravet är att spelschemat ska fastställas halvårsvis där vårsäsongen ska vara spikad i mars och höstsäsongen i juni. 

Mer läsning

Annons