Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det kan vara ett slag i luften"

Både ÖSK Fotboll och Örebro Hockey välkomnar att 26-åringen stängs av.
Men Örebro Hockeys klubbdirektör Anders Fensby menar att avstängningen kan bli verkningslös.

Annons

– Utan anmälningsplikt kan det vara ett slag i luften, säger han.

I England och andra europeiska länder måste personer som är avstängda från idrottsarenor anmäla sig på en polisstation i samband med matchstart. I Sverige finns inte denna lag, även om en majoritet i riksdagen är för förslaget.

Utredning dröjerMen det kan dröja innan det blir verklighet. Först om två år ska en utredning presenteras i frågan.

Den 26–årige supportern stängs inte bara av från fotbollen utan även hockeyn. Men Örebro Hockeys klubbdirektör Anders Fensby höjer ett varningens finger:

– Jag är starkt ifrågasättande om en sådan här avstängning fyller någon funktion om det inte finns någon anmälningsplikt? Uppfinnesrikedomen kan vara stor för att ta sig in på matcherna ändå, säger han.

Vet hur han ser ut– Självklart stödjer jag de åtgärder som stävjar den här typen av problem. Men utan anmälningsplikt kan det bli ett slag i luften.

ÖSK Fotbolls evenemangsansvarig Marino Rahmberg berättar att ett 20-tal personer som jobbar med säkerhetsfrågor på ÖSK:s matcher vet vem 26-åringen är och hur han ser ut.

– Sen har vi även övervakning inne på arenan. Så jag skulle tippa på att den här personen tänker sig för, säger Rahmberg.

Mer läsning

Annons