Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DG slog till igen: "Ett fint mål"

Daniel Gustavsson gjorde sitt tredje mål på försäsongen. Men ÖSK-yttern hade svårt att glädjas över sin fullträff när ÖSK föll i det allsvenska genrepet mot Vålerengen.

Annons

23-årige AIK-förvärvet Daniel Gustavsson, som gjorde 16 matcher som inlånad under förra säsongens andra halva, satte behärskat 1–0 på Vålerengen i ett flygande anfall i den 34:e minuten på Behrn arena.

– ”Hagge” (Patrik Haginge) kom fram på kanten och vidare till ”Mo” (Mohammed Saeid) som la en liten skön klack där eller något, snett bakåt och så kom jag och försökte bara träffa mål mot bortre. Ett fint mål, beskriver Gustavsson.

Försäsongens tredje fullträff. Gustavsson inledde även målskyttet med att göra matchens enda mål mot Brage den 25 januari. Och ett i 2–0-vinsten mot Slovan Liberec i Atlantic cup-epilogen i Portugal.

– Alltid skönt att göra mål. Men det var ingen bra match, och sen att vi förlorade – då gör det så att man inte tänker så jättemycket på det faktiskt, ändå.

Tankarna om matchen?– Jag tycker vi började helt okej. Första tio kanske var ganska bra. Sen känns det som att de tog över lite och att vi fick jaga boll och bara ligga rätt och så där. Sen känns det som att vi kom in i det ganska bra och hade bra lägen sista 10-15. I andra blev det en dålig start och sen var det inte alls så bra.

Vad beror det på?

– Jag vet inte. Det känns som att vi inte fick tag i bollen, och så blev det mycket löpa. Framför allt det. Vi måste vara noggrannare i passningsspelet och hålla i boll, kunna vila med boll. Kunna spela ut, som vi kan göra.

– Det har ändå varit en ganska bra försäsong för oss. Det tycker jag. I dag var det inte bra, men så kan det vara ibland. Nu ska vi göra en bra träningsvecka och sedan ladda för premiären, säger Daniel Gustavsson som fick speltid i nio av försäsongens tio matcher.

Mer läsning

Annons