Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragkamp mellan ÖSK och AIK

ÖSK kan vara på väg att värva landslagsspelaren Jerry Bengtson från Honduras.
NA kan nu avslöja att det kan bli en dragkamp med AIK – som jagar samma anfallare. 
– Det förs en dialog. Vi har inte gett upp hoppet om att få hit honom, säger AIK-tränaren Björn Wessström till NA.   

Annons
Björn Wesström avslöjar för NA att AIK fortfarande jagar ÖSK-aktuelle Jerry Bengtson.

På onsdagen kunde na.se berätta om de honduranska tidningsuppgifterna som sa att landslagsanfallaren Jerry Bengtson, 23, bara var en obligatorisk läkarundersökning från att bli klar för Örebro SK. Sportchefen Lennart Sjögren dementerade uppgifterna och ville på onsdagen inte ge några vidare kommentarer.

Mycket tyder nu på att det blir en dragkamp mellan ÖSK och mästarna AIK, som bara tagit sex poäng på tio matcher och bara noterats för sex mål.  

AIK, som dessutom för två veckor sedan öppet berättade att de ville testa Bengtson. Sedan blev det tyst till Bengtsons namn dök upp i NA. 

Anledningen var dåvarande tränaren Mikael Stahres flytt till Panionios och Wesströms rollbyte från sportchef till tränare. 

Kände inte till ÖSK:s intresse

– Det var en del rörelse just då i klubben. Samtidigt ändrades Bengtsons schema så han kom aldrig under den svängen, säger Björn Wesström, som inte kände till ÖSK:s intresse. 

– Hur nära Örebro är han? Vi har inte gett upp. Vi vill fortfarande ha hit Bengtson och se honom i träning. Jag vet att det förs en dialog med hans kontakt Hugo Perez, och att vi ska försöka träffas och ses framöver. Nu är det Jens Andersson som är scoutingchef och sköter den biten, säger Björn Wesström, på väg till Göteborg där nästjumbon AIK i kväll ställs mot IFK Göteborg i ett tidigt krismöte.

Jerry Bengtson

Född: Den 8 april 1987.

Fullständigt namn: Jerry Ricardo Bengtson Bodden

Längd: 1,87 m.

Vikt: 83 kg.

Lag: C.D.S Vida (Honduras).

Ligadebut: 13 augusti 2007.

Landskamper: 1 A-landskamp för Honduras.

Mer läsning

Annons