Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succén - Axén kan vinna stort pris

ÖSK-tränaren Alexander Axén, 44, kan prisas som årets tränare i allsvenskan.

Annons

Det är tv-kanalen C More som håller en egen gala, kallad Allsvenskans stora pris. Priset kommer att delas ut i direktsändning på torsdagen den 6 november. Det är sedan det priset som visas upp som Årets tränare även på Fotbollsgalan i Stockholm några dagar senare.

Axén, som gick från spelarutvecklare till huvudansvarig tränare när Peo Ljung lämnade ÖSK för Gais under VM-uppehållet, är nominerad i klassen Årets tränare. Efter en fantastisk höst slutade Axéns ÖSK sexa i allsvenskan. Han slåss om utmärkelsen med guldcoachen Åge Hareide och gamle storspelaren Henrik Larsson som höll utdömda nykomlingen Falkenberg kvar utan kval.

Noterbart är att Kif Örebros tränare Rickard Nilsson är nominerad till årets tränare i den årliga Fotbollsgalan i Globen den 10 november. Nilsson förde Kif till en andraplats i damallsvenskan. Vilket också innebär spel i Champions league hösten 2015.

Läs mer om Axéns nominering och ÖSK i tisdagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa som e-tidning här nedan under tisdagen!

Mer läsning

Annons