Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succén - Bedoya beragenterna vara hemliga

Alejandro Bedoya är tillbaka i ÖSK.
Men efter landslagsgenombrottet och succén i Gold cup kan han snart vara såld.
– Jag har bett mina agenter att inte berätta något för mig. Då slipper jag hålla på och svara på rykten och massa skitsnack, säger han.

Annons
Alejandro Bedoya var åter i Örebro och tränade på onsdagen.

Han har varit borta från ÖSK i en månad. Fått sitt landslagsgenombrott i USA och spelat final inför 95 000 åskådare i Pasadena. På onsdagen var det en trött och jetlaggad Alejandro Bedoya som gjorde sin första träning med ÖSK.

– Jag har inte sovit en minut i natt. Dels är jag jetlaggad och sedan är det så sjukt ljust mitt i natten. Det känns konstigt med ljuset och fågelkvitter klockan tre när man bara vill sova.

Utgående kontrakt

Han har utgående kontrakt med ÖSK efter säsongen och hans svenske agent Patrick Mörk har tidigare sagt i NA att Bedoya med största sannolikhet blir såld i sommar. Inför Gold cup uppskattades amerikanens värde runt fem miljoner kronor.

– Men tyvärr har jag inga kommentarer till min framtid. Jag är tillbaka i ÖSK nu så det är det enda jag tänker på. Jag har sagt till både min svenska och amerikanska agent att inte informera mig om tänkbara klubbar. Det är bättre att de svarar på sådana frågor än att jag måste hålla på med det.

Närmare arbetstillstånd

Han har i år redan provtränat med Birmingham och har även haft blickar på sig från Glasgow Rangers i Skottland. Men tidigare varit långt i från de kriterier som krävs för att få ett arbetstillstånd i Storbritannien.

– Det är klart att det skulle kunna bli enklare nu att motivera varför jag borde kunna få ett tillstånd. Landslaget är alltid ett bra skyltfönster att visa upp sig i. Men jag har inte ens tänkt på det.

Läs hela intervjun i torsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons