Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter tragedin – Örebropolisen följer utvecklingen

Polisen och ÖSK följer utvecklingen efter händelsen i Helsingborg noggrant. Ännu har det inte lett till några förändringar i säkerhetsarbetet kring ÖSK:s matcher.

Annons

Efter dödsmisshandeln av en fotbollssupporter i Helsingborg står polisen i Örebro beredd att öka bevakningen av ÖSK:s matcher.

– Vi har, tack och lov, inte de stora kvantiteterna av fans i Örebro så vi tycker att den polisresurs vi normalt har är bra, säger Ted Esplund, biträndande chef vid polisen i Örebro.

Han pekar på att polisen följer utvecklingen efter händelsen noggrant.

– Det blir en oro i de här leden nu och vi vet inte om det här blir startskottet på något nytt eller om alla unisont nu kommer att tycka ”nu får det vara bra”, säger Ted Esplund.

– Nästkommande omgångar får visa vad Supportersverige vill med detta, fortsätter han.

ÖSK spelar sin första hemmamatch mot Mjällby på tisdag i nästa vecka. Där förväntar sig varken polisen eller föreningen några problem.

– Vår första hemmamatch som vi lyfter på ögonbrynen lite för är mot Malmö den 16 april. Så vi har 14 dagar på oss att se var det här tar vägen, säger Ted Esplund.

Hos ÖSK har klubben ännu inte gjort några förändringar kring de kommande hemmamatcherna.

– Vi hade lite telefonkontakt i går och känner ännu så länge att vi inte behöver förändra något på kort sikt, säger Marino Rahmberg, evenemangsansvarig.

– Mjällbymatchen känns som trygg och lugn, sedan kommer vi att vässa oss inför Malmömatchen.

Mer läsning

Annons