Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eidur från utlånad till given: "Var inte redo"

Utlånad i två år - men Eidur Sigurbjörnsson fick en ny chans i ÖSK.Nu är han bofast i startelvan.- Min kropp var inte redo sist jag var här, säger mittbacken.

Annons

Logi Valgardsson och Michael Seaton, som nu lämnar, var de enda nya namnen in i ÖSK-truppen till årets allsvenska säsong.

Om man inte räknar in Eidur Sigurbjörnsson, förstås.

Den isländske mittbacken skrev på för Örebro sommaren 2011 men hade stora problem med att ta en plats i laget. 2012 lånade ÖSK ut honom till moderklubben ÍBV från Vestmanneyjar. Eidur blev kvar på Island även 2013 innan lånelasset gick vidare till Sandnes Ulf i Norge förra hösten.

Ingenting talade för en återkomst till ÖSK – innan ledningen bestämde sig för att återigen kolla in en spelare som trots allt fortfarande hade kontrakt med klubben.

När vi skriver juni 2015 är Sigurbjörnsson den ÖSK-mittback som spelat allra mest i år, med elva matcher från start och totalt 934 minuter på planen.

Enda gången Eidur inte funnits med i elvan var borta mot Elfsborg – då han var avstängd. Under lördagen mot Halmstad talar allt för att islänningen än en gång är uppsatt i startelvan.

- Med tanke på vår dåliga start trodde jag att det kunde bli en del förändringar. Kanske att han skulle byta mig mot Nkili eller Wiktorsson. Men tränaren har trott på mig och det känns bra när han gör det, säger Sigurbjörnsson.

Han känner sig som ett nyförvärv trots att han på pappret tillhört ÖSK sedan sommaren 2011.

- Det har, ärligt talat, varit konstiga år att vara utlånad. Men ledningen ville se mig efter mina år i Norge och det skadade inte att de tog en titt. Det gick bra i december och under försäsongen och nu är jag glad över att vara här.

Trodde du verkligen på att du skulle komma tillbaka hit?

- Nej. Normalt sett när man blir utlånad är det ett sätt att säga ”han kommer inte tillbaka hit”. Och med tanke på att de hade spelare som Moberg, Berisha, Magnus Wikström och Wiktorsson när jag var här sist, det är många mittbackar, så trodde jag inte det. Men Axén vile titta på mig och trodde på mig.

Sigurbjörnsson menar att han utvecklats under tiden i Island och Norge.

- Framför allt fysiskt och i duellspelet. Jag visste hur man skulle spela när jag kom hit första gången men min kropp var inte redo, som alla kunde se. Det är den stora skillnaden mot då.

25-åringen har kontrakt året ut men pratar svepande om framtiden.

- Jag vill fortsätta utvecklas och göra mitt bästa för laget. Sedan växa som person. Det är också en av de största sakerna som hänt med mig, jag har vuxit utanför planen.

Hur trivs du i stan?

- Jag har min flickvän och dotter på plats så vi har mycket att göra vid sidan av fotbollen. Örebro är en bra stad, och det är ingen stor kulturskillnad mot vad jag är van vid.

Men nu har vi gjort intervjun på engelska. Hur går det med svenskan?- Haha, jag förstår allt. Den enda gången jag inte pratar svenska är här med ÖSK. Jag pratar svenska i affären, då är det bara ge sig på det. Det handlar nog om blyghet. Men efter sommaruppehållet ska jag börja prata och sedan finns det väl ingen återvändo.

Mer läsning

Annons