Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En dröm som gått i uppfyllelse"

Nordin Gerzic har haft ett fantastiskt fotbollsår i ÖSK. Kulmen på det hela kom under tisdagen när han blev uttagen till svenska landslagets januariturné i Sydafrika.
– Det är en dröm som har gått i uppfyllelse, säger Nordin Gerzic till NA.

Annons
En kylslagen Nordin Gerzic under tisdagens träningsmatch mot Karlslund där han stod för två mål i ÖSK:s 5-0-seger.

Den 14 januari reser Sveriges A-landslag, bestående av spelare tilhörande skandinaviska klubbar, till Sydafrika för den årliga turnén.

Med på planet kommer ÖSK-duon Michael Almebäck och Nordin Gerzic att finnas då de under tisdagen togs ut i truppen av förbundskaptenen Erik Hamrén.

– Det bevisar att ÖSK börjar dyka upp på kartan. Det är kul för staden och hela regionen att ha två spelare med i A-landslaget. Hur ofta händer det liksom, säger Nordin Gerzic.

För Gerzic blir det här hans första framträdande någonsin i ett svenskt landslag. Mittfältaren har varken spelat några U21 eller pojklandskamper för Sverige, däremot sex stycken för Bosnien.

– Det är en dröm som har gått i uppfyllelse, eller rättare sagt två. När jag var liten drömde jag om att vara en ledande spelare i allsvenskan och att komma med i Sveriges landslag. Båda har slagit in i år vilket så klart är fantastiskt kul, säger Gerzic, som tror att Hamréns spelidé passar honom bättre än föregångaren Lars Lagerbäck.

– Hamrén vill spela en offensiv fotboll där man ska hålla bollen inom laget. Lagerbäcks taktik var mer defensiv så jag har större möjligheter nu. Och jag tänker verkligen ta vara på den här chansen nu.

Läs hela intervjun med Gerzic och även en med ÖSK:s provspelare Kristinn Steindorsson i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons