Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Eric missförstår saker"

Eric Bassombengs kontrakt är inte nära att akut avslutas. Det påstår ÖSK-spelarens agent Per Jonsson – som nu i stället ökar pressen på sin klient.

Annons
Eric Bassombeng.

 – Ett missförstånd. Nu måste han sluta gå runt och grina, säger Jonsson till NA.

Det var i onsdags eftermiddag som Bassombeng själv ringde NA och berättade att hans kontrakt med ÖSK plötsligt hade brutits.

– Jag får lön för de månaderna som återstår och kommer åka hem till Kamerun. Sedan får vi se vad som händer, sa Bassombeng, som förra hösten tappade sin startplats, öppet sagt att han vill lämna ÖSK och allmänt varit ett orosmoln i truppen.

Uppgifterna dementerades starkt av ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren, som i stället berättade att klubben valt att stänga av kameruniern på obestämd tid.

– Vi behöver positiv energi i gruppen nu och Eric bidrar inte med det, sa Sjögren.

Vill hitta en lösningNär NA nådde Bassombengs agent Per Jonsson på torsdagen hade han hunnit med att prata med såväl sin klient som ÖSK:s representanter Lennart Sjögren och Magnus Sköldmark.

– Jag har haft ett jättebra snack med både Sköldmark och Sjögren. Vi är helt på det klara att vi ska försöka hitta en lösning som är bäst för alla parter. Men att kontraktet skulle avslutas redan nu finns inte på världskaratan. I stället får Eric träna själv en vecka, bli en gladare människa och sluta vara en hängbjörk som går runt och grinar, säger Jonsson och fortsätter:

– Att det blev prat om att bryta kontraktet handlar bara om att Eric missförstår saker. När han inte förstår engelskan läser han av gester i stället. Då blir det fel.

Jonsson är även snabb med att sätta press på Bassombeng.

– Allting är upp till Eric. Det är svårt att hitta en klubb som vill ha en spelare som knappt spelat på ett år. Han måste rycka upp sig och visa att han är den bra fotbollsspelare han faktiskt är. Bidra med positiv energi i gruppen igen.

Bassombeng var själv fåordig när NA nådde honom på torsdagen:

– Jag har pratat med Per. Det är inga problem längre .

Mer läsning

Annons